V kádích bylo pro zájemce připraveno několik druhů ryb. Kapr, sumec, amur, tolstolobik i pstruh. Stačilo si rybu vybrat a rybáři ji podběrákem vytáhli a dle přání zákazníka upravili, vykuchali, rozporcovali. Největší zájem byl o naši tradiční rybu kapra. A co teprve kapří hranolky, ty se skoro nestačily smažit, stála na ně několika metrová fronta, byly prý moc dobré. Stejně tak se kupovaly ryby uzené.

Ovšem i tady se podepsalo počasí, připravené skákací hrady pro děti se kvůli zimě a blátu ani nenafoukly. Velký stan, který měl sloužit k posezení, zel prázdnotou. Zato ohýnek byl hojně využívaný, hlavně k zahřátí rukou, protože děti se rády cákaly v kádích a podběráky zkoušely ryby lovit. Děti si také mohly alespoň vyzkoušet rybolovnou techniku, to je házení kapkou na terč. Ty děti, kteří dochází do kroužku, dostaly zdarma na opečení buřty i něco na zapití. Nakonec odcházeli domů všichni spokojeni, návštěvníci i pořadatelé s nadějí, že možná vznikne v Hořovicích nová tradice.

Autor: Naďa Kolenská