Odpoledne už se děti střídaly na jevišti na generální zkoušce. Večer, před zcela zaplněným sálem pak děti ukázaly, co všechno dovedou: hrát na klavír už v šesti letech, hrát na zobcovou flétnu a čistě zpívat, celoročně vedeni paní učitelkou Ludmilou Pexovou. Malí herci sehráli známou pohádku, ale celou mluvenou anglicky, v režii paní Natálky Doucha.

Společně s kamarády a s panem učitelem Pavlem Stolínem zahráli některé evergreeny na kytary. Celé třídy a skupiny se ukázaly s tanečky a písničkami. Každé vystoupení bylo odměňováno potleskem spokojených diváků. Ten byl poděkováním i povzbuzením každému, kdo účinkoval.

Po roce opět zavítali na nižborské zámecké nádvoří Duelanti připomenout, jak to chodívalo na hradech a zámcích v pozdním středověku.
Na nádvoří nižborského zámku se bojovalo o přízeň dam. Představili se Duellanti

Nejoblíbenější byla jako vždy vystoupení taneční. Legendární Holky z naší školky ztvárnili moderním tancem žáci čtvrté třídy pod vedením vychovatelky paní Zdeňky Červenkové, lidové pohádky a půvabné lidové tanečky, nacvičené paní vychovatelkou Červenkovou a Jaroslavou Janovskou, předvedly děti ze školní družiny.

Mile překvapil taneční kroužek pod vedením Nicol Mikeskové s pásmem latinsko-amerických tanců v efektních róbách a velký úspěch měla závěrečná divoká taneční kreace nejstarších dětí z Klamovky pod vedením Bety Čapkové. Všechno si vzaly na triko a bez ztráty květinky zvládly pedagogové Zdeňka Červenková s kolegyněmi Janou Spurnou, Jarkou Janovskou, asistentkou Ilonkou Marešovou a dalšími.

Tradice keltských svátků na nádvoří nižborského zámku.
Na nižborském zámku se konaly oblíbené oslavy keltského svátku Beltain

Soudě z ohlasů těch, kdo naše nadějné talenty ve čtvrtek viděl a slyšel, čtvrtá Talentiáda se zalíbila a už se zde v Nižboru mění v příjemnou a vítanou kulturní tradici.