Webeditorka Jana Káninská: Cizrnové kung-pao

Ingredience: 400 gramů cizrny, dvě mrkve, půlku cibule, tři menší papriky různobarevné, kousek pórku, cuketa, tři stroužky česneku, kousek zázvoru, olej, arašídy

Na marinádu: 5 lžic kvalitní sojové omáčky, lžíci umeocta, lžíci balsamikového octa (nahradit lze i citrónovou šťavou nebo jiným octem), lžička cukru, trochu soli a škrobu na zahuštění, podle chuti chilli

Postup: Cizrnu přes noc namočíme, pak uvaříme do měkka a namočíme v připravené marinádě. Máčet čím déle tím lépe. Na pánvi na oleji pak osmahneme cibuli nakrájenou na tenké kmínky, nakrájený česnek, zázvor a mrkev na proužky, později přidáme i papriky a cuketu, nakonec pórek. Zeleninu neupravujeme dlouho, měla by zůstat křupavá. Podle chuti - asi 10 minut. Pak vmícháme cizrnu i s marinádou a prohřejeme. Nakonec můžeme přidat ještě pražené arašídy.

Pokud máte členy domácnosti, kteří se neobejdou bez masa, můžete jim to servírovat jako přílohu k opečenému kuřeti. 

Z přípravy hovězí sekané ve slaninovém kabátku.
Redaktoři vaří: Hovězí sekaná ve slaninovém kabátku

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Mrkvová polévka.
Redaktoři vaří: Mrkvová polévka