Jana Káninská, webeditorka střední Čechy: Mrkvová polévka

Na lžíci másla nechte krátce osmahnout na plátky nakrájené tři větší mrkve (pár plátků si necháme na ozdobu), zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájený brambor, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

Pak přidáme zeleninový bujón, špetku kari koření a ještě chvíli povaříme. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

Při servírování můžeme dochutit 12% smetanou. Ozdobíme nerozmixovanou mrkví a petrželkou. Porce asi pro 4 osoby.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.