Redaktorka Petra Špitálská: Žluté těstoviny se špenátem

Ingredience: balíček těstovin (zkuste někdy pro změnu místo pšeničných těstovin kukuřičné, budete mile překvapeni), balíček mraženého špenátu (nejlépe lístkového), 2 vetší cibule, 4 vejce, 1 smetana, sýr Ricotta, hrst parmezánu, pár hrstí slunečnicových semínek, sůl, pepř, kurkuma (pro dospělé i trochu chilli), olej.

Postup: Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do zlatého odstínu, přidáme předem rozmrazený a podušený osolený a opepřený špenát, necháme chvíli dusit, aby se chutě propojily. Poté smícháme s uvařenými těstovinami a vložíme do předem vymazaného a kukuřičnou strouhankou vysypaného pekáčku. V misce smícháme smetanu s Ricottou a lžičkou až dvěma kurkumy (pro dospělé navíc s chilli), směs nalijeme na těstoviny, aby se rovnoměrně rozprostřela. Navrch posypeme hrstí parmezánu a pár hrstmi slunečnicových semínek. Zapékáme, dokud smetanová směs není tuhá a parmezán se semínky nezezlátnou.

Cizrnové kung pao
Redaktoři vaří: Cizrnové kung-pao

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Pečená červená řepa s balkánským sýrem.
Redaktoři pečou: Červená řepa s balkánským sýrem