K její památce bude sloužena mše v 11 hodin prelátem Michaelem Fuchsem a vystaveno bude také Palladium země české, bude se zároveň jednat o generálku na 1100. výročí (2021) od úmrtí první české kněžny Ludmily zde na Tetíně. Příští rok půjde o celonárodní pouť a oficiální pozvání českého státu.  obdržel i papež František. Letošní pouť opět nabídne bohatý kulturní program pro všechny generace! 
 
 
Letošní pouť nabídne již 5. ročník celosvětového srazu Ludmil a Bořivojů, dále několik koncertů a sborůUskuteční se již 5. ročník celosvětového srazu Ludmil a Bořivojů, několik koncertů kapel a sborů: ABBA StarsCZ, Deep Ppurple Rrevival, Tajemoje, koncert vážné hudby a další čtyři menší koncerty. Počítá se i s vystoupením Donalda Trumpa. Mezi koncerty můžete navštívit Tetínský trh, který slibuje pestrou nabídku produktů nebo Burčákovou slavnost., Dále pak Tetínský trh, Burčáková slavnost,poběží historické přednášky,historická přednáška o sv. Václavu a  výstava o sv. Ludmile, zábavné hry program pro děti, pouťové atrakce a další doprovodný program. V sobotu se začíná již v deset hodin a program trvá až do 22 hodin. 

Josef Pelán
V Hořovicích vystoupí zdarma Josef Pelán i Futro

Vstup je pro všechny zdarma


Poutní mši bude celebrovat prelát Michael Fuchs z Řezna. Program bude i v pátek a v neděli, v pátek večer je na programu letní kino: V pátek 18. září můžete po setmění navštívit letní kino, které připravilo kultovní fFilm Slavnosti sněženek. V neděli program pokračuje atrakcemi, trhem a výstavou.  Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Otevřeno navíc bude nově zrekonstruované tetínské muzeum! 
 
Letošní ročník je zároveň generální zkouška na 1100. výročí (2021) od úmrtí první české kněžny Ludmily zde na Tetíně. Příští rok půjde o celonárodní pouť a oficiální pozvání českého státu obdržel i papež František. O případném potvrzení jeho účasti budeme informovat na webových stránkách obce www.tetin.cz nebo na Facebooku: Obec Tetín.    
 
Na Tetíně v roce 921 nalezla svatá Ludmila svou mučednickou smrt. Z iniciativy této obce vznikl spolek a projekt Svatá Ludmila 1100 let, ten připravuje oslavy výročí smrti svaté Ludmily, které proběhnou v roce 2021. V roce 2018 byla na Tetíně přítomna a vystavena pro veřejnost lebka svaté Ludmily, v roce 2019 novogotický relikviář s ostatky kněžny Ludmily a knížete Václava a v letošním roce kopie Palladia země české.  

Obnovená slavnost Porcinkule v Hořovicích.
Na Porcinkule v Hořovicích prováděl mistr kat popravy

Veronika Červená