Pro zachování a možnou realizaci happeningu se Nadace Terezy Maxové dětem s partnery rozhodla dát jeho myšlence novou podobu a uchovat tak možnost pomáhat společně pohybem. Akce bude zahájena 10. září v 10.10 hod a za každý zdolaný kilometr přispějí partneři 10 Kč na konkrétní příběh pomoci.

V roce 2020 Teribear opustí jedno konkrétní místo a stane se virtuální a skutečně bezlimitní akcí. Díky nové technologické podobě happeningu Hýbejte se s Teribearem se můžeme hýbat a pomáhat odkudkoliv – stačí si stáhnout běžeckou aplikaci Strava a registrovat se na webu www.teribear.cz do databáze účastníků. Všechny zdolané kilometry se po propojení přenesou do výsledkové listiny v podobně, známé z předchozích ročníků.

I přes nový koncept, cíl akce zůstává stále stejný: pomáhat opuštěným dětem svým vlastním pohybem. Každý kilometr, který bude v rámci happeningu zdolán, promění partneři v 10korunovou konkrétní pomoc. První den pomoci bude odstartován ve čtvrtek 10. září v 10.10 hodin.

Láska rohatá
Za Pohádkové putování po středních Čechách na vás čeká odměna

Cílem akce je rozhýbat českou veřejnost a zapojit ji do hnutí dobré vůle. Připojit se můžou jednotlivci, rodiny nebo firmy. Nadace pamatovala i na školy, které se pravidelně v hojném počtu zapojovaly. Letos se mohou ve zjednodušeném modu opět přidat. Více o tom jak, naleznete na www.teribear.cz.

Akce bude ukončena v momentě, kdy bude dosaženo předem dané částky pomoci, není tedy možné dopředu určit, kdy se to podaří.

„Aktuálně celý tým pracuje na plné obrátky, aby pomohl těm, kteří díky koronaviru řeší ještě složitější problémy než předtím. To, že se nás loni sešlo přes dvacet tisíc v Praze a více než tři tisíce v Mladé Boleslavi, je pro nás obrovská radost, ale i zodpovědnost. Nikdo z nás netuší, jak bude svět vypadat v září. Přesto jsme se rozhodli dát myšlence novou podobu a uchovat možnost pomáhat společně pohybem. Teribear opustí jedno konkrétní místo a stane se virtuální komunitou,“ vysvětlila ředitelka nadace, Terezie Sverdlinová.

„Může nás mrzet, že se všichni nesejdeme na jednom místě, zároveň se ale otevírá možnost pro lidi ze všech koutků země, kteří chtějí pomáhat svým pohybem ostatním. Zůstaneme tak přeci jen všichni pohromadě, i když budeme kilometry pomoci sbírat každý zvlášť a na jiném místě,“ dodala.

Jak se zapojit

Dobrou zprávou je, že zapojit se v letošním roce bude moc kdokoliv. Stačí si zdarma stáhnout běžeckou aplikaci Strava a spárovat ji s „teribear leaderboardem“. Postup jak na to, je krok po kroku uveden na www.teribear.cz

Ilustrační foto.
Objevte Česko za barákem! Sami nebo v týmu

I v tomto roce bude zachován princip podpory ze strany veřejnosti formou registračního poplatku. Ten půjde, jako v uplynulých ročnících, formou veřejné sbírky na pomoc dětem a umožní získat více podpory pro aktivity nadace. Výše příspěvku veřejnosti se oproti předešlým rokům nemění, zůstává jednorázově 200 korun.

Účastníci letošního virtuálního happeningu se můžou registrovat v kategoriích muž, žena a dítě do 12 let. Je možné zúčastnit se také pod hlavičkou týmu nebo rodiny. Okruhů pomoci je celkem 11, jedná se o 10 konkrétních oblastí, 11. okruh pomoci je bez preferencí.

Linda Vojancová