„Po dvou letech, kdy akce probíhala kvůli covidovým omezením virtuálně, se letos opět osobně potkáme na Letné, což nás velmi těší. Věříme, že i letos zažijeme úžasnou atmosféru na Teribear okruhu, který má ten dar spojovat pro dobrou věc napříč generacemi a že se potkáme v hojném počtu. Má to pro nás i symbolický význam, vracíme se na místo, kde Teribear před osmi lety odstartoval poprvé. Letos navíc slavíme 25 let od vzniku nadace a bude to pro nás i jeden ze způsobů, jak si nadační začátky připomenout a oslavit čtvrtstoletí pomoci opuštěným dětem,“ říká Terezie Sverdlinová, ředitelka nadace a dodává: „Velmi si vážíme podpory našich partnerů, kteří při nás stojí i v těchto ne zcela snadných časech.“

Výlet Tomáše Zajíce do nizozemského Rotterdamu.
OBRAZEM: Sýry či největší přístav v Evropě! Podívejte se do Rotterdamu

A co když nejsem sportovní typ?

Nevyhovuje vám pohyb? Nebo se nemůžete v září dostavit na Letnou? Rádi byste pomáhali ohroženým dětem kdykoliv po celý rok? Máme pro vás dobrou zprávu. Do sbírky Friends of Teribear může přispět každý. Kdykoliv. Kdekoliv. Právě teď. Jeden za všechny, všichni za Teribeara! Vy, kamarádi Teribeara, pomáháte měnit lidské osudy. Díky z celého medvědího srdce!

Pomáhat společně opuštěným dětem

Cílem akce je rozhýbat českou veřejnost a zapojit ji do hnutí dobré vůle. Připojit se můžou jednotlivci, rodiny nebo firmy. Nadace pamatovala i na žáky základních a středních škol, kterým, díky partnerům akce, může věnovat startovací čipy zdarma. I letos se mohou opět přidat a společně s námi rozhýbat Prahu. Více o tom, jak se do akce zapojit, naleznete ZDE.

Princip akce:
Každý kilometr, který zdoláte chůzí či během na Teribear okruhu dlouhém 1,3 kilometru, promění partneři akce v částku 25 korun pro konkrétní příběh, který si vyberete, a tím pro něj získáte finanční pomoc. Je to snadné. Stačí se registrovat, vybrat si oblast pomoci a vydat se od 12. září do 18. září sbírat kilometry pomoci. Kompletní seznam příběhů je uveden na www.teribear.cz v sekci Komu pomáháme. Jednorázový registrační poplatek 250 korun je i letos vybírán formou veřejné sbírky číslo: S-MHMP/1501799/2012 a bude použit na pomoc dětem.

Nižbor.
RETRO: Proti proudu řeky i času! Vydejte se do minulosti Stradonic a Nižbora

Shrnutí aneb co letos potřebujete vědět?

Začátek: Pondělí, 12. 9. 2022 v 17:00
Konec: Neděle, 18. 9. 2022 v 16:00
Kde: Letenské sady (zázemí na Letenské pláni u písčité plochy). Tratí je značený asfaltový okruh v délce zhruba 1,3 km.
Jak: Pomocí TERIBEAR čipu, umístěného ve startovním čísle, se Vám budou načítat kilometry dosažené na určeném TERIBEAR okruhu. Kilometry se zaznamenají na Vaše elektronické konto, takže máte přehled prostřednictvím průběžné výsledkové listiny, jak jste pomohli.
Jak se přidat: Online registrace za jednorázový poplatek 250 korun zahrnuje pořízení čipu opravňujícího k volnému pohybu na trati po celou dobu konání akce. Prodej registrací je uskutečňován jménem Nadace Terezy Maxové dětem v rámci veřejné sbírky číslo: S-MHMP/1501799/2012 a částka je určena na pomoc dětem.

Autor: Linda Vojancová

Poznejte krásy a zajímavosti dobříšského zámku.
Tip na výlet na zámek Dobříš: Interaktivní výstavy o lese a vodě poučí i pobaví