Jeho předchůdcem byl cyklus pohádek Stříbrné zrcátko. Mezi prvními byla Pohádka o klukovi a kometě a pak následoval seriál Pohádky ovčí babičky.

A tak odpoledne 16. ledna bylo v naší školní družině věnováno výročí vzniku Večerníčku. Scházíme se u Veverušáků, jako vždy zasedáme podle skupin a hurá na věc. Soutěžnímu odpoledni předcházelo krátké připomenutí historie Večerníčku, toho, co si i my pamatujeme a jaké pohádky z Večerníčka známe. A potom jdeme na věc.

Z návštěvy dětí ze školní družiny ZŠ Beroun - Závodí u medvědích kamarádů.
Co to leze ze křoví? Medvědi oslavili dvacáté narozeniny

V první soutěži s názvem „Kamarádíš se s kamarády z pohádek“, jsme odpovídali na devět otázek. Potom jsme si obodovali správné odpovědi. Bylo to tak trochu na rozjezd, takže všichni uspěli bez ztráty květinky.

Ve druhé soutěži jsme do skupiny obdrželi osmnáct obrázků z pohádek a naším úkolem bylo napsat správný název pohádky. V této soutěži někteří ztratili i několik bodů. Pokračováním byla osmisměrka, ve které jsme hledali názvy večerníčkových pohádek nebo pohádkových postav.

Všechny soutěže jsme bodovali a výsledky zapisovali do soutěžního archu. Po chvilce soutěží následovala četba z knih, které se ve Večerníčku objevovaly. A v neposlední řadě jsme si vždy vyslechli úryvek z pohádky a měli jsme zjistit, o jakou knihu jde.

Po vyčerpání zásob knih následovalo vyhodnocení. Chvilka napětí, spočítání bodů a vyhlášení výsledků. Tentokrát byl boj o nejlepší velmi vyrovnaný. Rozdíl byl pouze jeden bod. A jak to dopadlo?

1. místo – 3. skupina – 49 bodů
2. místo – 2. a 4. skupina – 48 bodů
3. místo – 1. skupina – 47 bodů

Po vyhlášení následovala malá odměna a ukončení Večerníčkového odpoledne. 

Květa Hrbáčková, vychovatelka školní družiny ZŠ Beroun - Závodí

Železná Líza vyrazila ze smíchovského nádraží na Karlštejn.
Železná Líza vyrazila na Karlštejn
Z rozbalení tříkrálové dárku - knížky Králíček Toby a liška Pampe od spisovatelky Jany Brnušákové - ve školní družině v berounském Závodí.
Tři králové nesou dary. Děti ve družině potěšila knížka přímo od spisovatelky