Nový propagační leták s atraktivitami středních Čech využívá jako motivaci pro návštěvu razítkovací hru. Odměny jsou odstupňované dle počtu navštívených míst, kdy již za 3 navštívená místa, ve kterých turisté požádají o razítko do soutěžní strany, získají drobný propagační předmět. Za 6 navštívených míst budou soutěžící odměněni rodinou vstupenkou například do Parku Mirakulum v Milovicích, Zooparku Zájezd na Kladensku, Farmaparku Soběhrdy nebo do Dětského ráje na zámku Berchtold v Kunicích. Pro ty nejvěrnější návštěvníky, kteří získají 8 razítek, pak navíc čeká ještě hodnotný dárek, kterým může být například stolní hra o Kutné Hoře. Nejzazší termín pro odeslání vyplněné soutěžní karty je 31. 8. 2021.

Poznejte místa v českých filmových pohádek

Kromě soutěžní strany obsahuje leták Pohádkové putování popis 10 českých pohádek, jejichž děj se odehrával ve středních Čechách. Oblíbená pohádka Tři veteráni soutěžící zavede k lomům u Koněpruských jeskyní, kde je možné získat razítko v pokladně krasových jeskyní. Pohádka Jak se budí princezny pak návštěvníky zavede na zámek Konopiště. Nezapomnělo se ani na novodobější pohádky, a tak mohou soutěžící získat razítko ve skanzenu v Přerově nad Labem, kde se odehrála pohádka Zakleté pírko, ve skanzenu v Kouřimi, který se stal dějištěm pohádky Tajemství staré bambitky, nebo v Chrustenické šachtě u Berouna, kam filmaři zavítali při natáčení pohádky Čertí brko.

„Dalším filmy motivovaným letákem navazujeme na úspěšnou brožuru Filmová místa, kterou jsme vydali na jaře letošního roku. Tentokrát jsme se zaměřili především na rodiny s dětmi. Pohádková podoba středních Čech je důvodem, proč se k nám filmaři rádi vracejí. Zároveň jsme chtěli návštěvníky motivovat k opakované návštěvě a odměnit je za jejich věrnost středním Čechám. Proto jsme zvolili jednoduchou soutěžní hru, kdy turisté sbírají na vytipovaných místech razítka“, říká Zuzana Vojtová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu.

Obnovená slavnost Porcinkule v Hořovicích.
Na Porcinkule v Hořovicích prováděl mistr kat popravy

Soutěžní hra Pohádkové putování představuje 10 pohádkových lokalit. Soutěžní karta pak jasně odkazuje na celkem 8 míst, na kterých je možné získat razítko a zúčastnit se tak soutěže o zajímavé ceny, která končí 31. 8. 2021. O razítko si lze říct na hradech Český Šternberk a Točník, v pokladně Koněpruských jeskyní, na zámcích Konopiště a Žleby, ve skanzenech v Přerově nad Labem a v Kouřimi nebo v Chrustenické šachtě. Pravidla soutěže naleznou zájemci na stránkách www.strednicechy.cz v sekci Ke stažení.

Elektronická verze brožury je ke stažení ZDE. Tištěnou verzi si mohou zájemci vyzvednout v TIC Středočeského kraje v Husově 21, Praha 1.

Autor: Linda Dlouhá