Redaktorka Eva Kovaničová: Zeleninový štrúdl
Ingredience: listové těsto, 1/2 hrnku kus-kusu, 1/2 hrnku červené čočky, 150 g předsmažených hub, 200 g mražené zeleniny, 2 vejce, pepř, vegeta, kurkuma, kmín, bylinky, česnek, parmazán (nebo jiný druh tvrdého sýra).
Postup: Kus-kus s čočkou zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli stát, pak přidáme předsmažené houby, vejce (z jednoho si trochu odebereme pro potření štrúdlu), přidáme zeleninu, kterou jsme předtím nechali rozmrazit, nastrouhaný sýr dle uvážení, dochutíme vegetou nebo solí, kurkumou, kmínem, česnekem, pepřem a bylinkami. Dáme na těsto, jemně zabalíme a potřené zbytkem rozšlehaného vajíčka, dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Podáváme třeba s listovým salátem.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.
Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.
