Fronta se táhne zhruba 300 metrů. Pásky vydávají pracovníci ve čtyřech budkách a kapacitu lidí absolutně nestíhají. "Toto jsem ještě nikde nezažili," komentovali naštvaní lidé čekání na pásky.

Zdroj: Deník/Ondřej Dluhi

"Aktuálně více udělat nejde, od čtyř hodin jsou všichni naši pracovníci na pokladnách a mění pásky. Další opatření směrem k večerním vystoupením neplánujeme," okomentovala po 18. hodině situaci za pořadatele ředitelka MKS Havířov Yvona Dlábková.

Situace večer

Okolo 18.30 byla fronta na pásky zhruba 150 metrů. Lidé, kteří přišli na koncert kapely Mirai startující v 17.00 čekali i dvě a půl hodiny a svou oblíbenou skupinu si mohli poslechnout leda tak za plotem.

Havířovské slavnosti 2017. John Newman.
Předprodej na Havířovské slavnosti jede. Vstupenky mají už tisíce lidí

Ochranka po 19. hodině začala kontrolovat a páskovat lidi čekající ve frontě a situace se uklidnila. "V rámci urychlení odbavení vstupenek budou v sobotu pokladny otevřeny již v 10.00 hodin. Doporučujeme se jít k pokladně odbavit s předstihem a potom již v klidu přijít do areálu, který se bude otevírat ve 12.00 hodin, na tu svou kapelu," uvedli po 19. hodině organizátoři na sociální síti Facebook.

Havířovské slavnosti 2021, den první, 3. září, kolem 19. hodiny večer.Havířovské slavnosti 2021, den první, 3. září, kolem 19. hodiny večer.Zdroj: Deník/Ondřej Dluhi

Havířovské slavnosti 2021, den první, 3. září, kolem 19. hodiny večer.Havířovské slavnosti 2021, den první, 3. září, kolem 19. hodiny večer.Zdroj: Deník/Ondřej Dluhi

V pátek pořadatelé také upozornili na změnu v programu. Vzhledem k tomu, že frontman slovenské kapely No Name Igor Timko skončil v nemocnici, nahradí ho v sobotu na pódiu Xindl X.