Lara se narodila před jedenácti lety v Olomouci, posledních sedm let žila s rodiči v Nashvillu v americkém státě Tenessee.

„Zpívání mě od malička moc baví. V Nashvillu jsem chodila do hudební školy, kde jsem měla učitelku zpěvu. Účast v pěvecké soutěži byl vždycky můj velký sen. Do soutěže Československo má talent jsem už bohužel konkurz nestihla, protože tehdy jsme ještě žili v Americe. Loni v létě jsem se přihlásila do německé soutěže The Voice Kids, pořadatelům jsme poslali odkaz na video s jedním z mých dřívějších vystoupení,“ popsala cestu za úspěchem usměvavá blondýnka.

V pořadí 14. Ples Plumlovských nadšenců opět potvrdil, že zábavy a recese není nikdy dost. 26. 3. 2022
VIDEO: Patnácté výročí. Oslavy Plumlovských nadšenců zpestřil pánský striptýz

Do soutěžního klání se podle ní přihlásilo okolo čtyřiceti tisíc dětí z různých států a tak Lara musela projít několika koly konkurzů. Postupně se dostala mezi šest desítek vybraných dětí ve věku od 7 do 15 let. Z České republiky je Lara jediným soutěžícím, který postoupil do tak úzkého výběru.

Zdroj: Youtube

„Ze soutěže mám úžasný zážitek, moc se mi to líbilo. Před vystoupením mi vybrali vhodné oblečení, udělali mi vlasy a makeup. Celou dobu jsem byla úplně v klidu a až těsně před vstupem na jeviště jsem skoro přestala dýchat. Začátek jsem zvládla, ale pak jsem se během vystoupení zničehonic rozbrečela, naštěstí mi pomohli ostatní a napodruhé už jsem to ´dala´,“ svěřila se Lara, kterou v dubnu čeká semifinále.

Zpívám si, co se mi líbí

Možnost, že by se z ní v budoucnu stala profesionální zpěvačka, zatím tak úplně nevylučuje i když o konzervatoři zatím neuvažuje.

„Zpívám si, co se mi líbí, co sama chci a hlavně to, co mě opravdu baví. Na konzervatoři bych musela ´řešit´ tóny, noty a další podobné věci a v tom už zábavu nevidím. Hodně mě baví také kreslení, malování a vymýšlení nového oblečení. Chtěla bych studovat design a k tomu si samozřejmě budu dál zpívat,“ prozradila o svých plánech do budoucna školačka.

Jonáš Kešnar při startu na paralympiádě v Tokiu.
VIDEO: Jako Robocop. Muž se narodil bez části ruky, nyní využívá robotickou

A co na Lařin úspěch říkají rodiče? Od malička dceru, stejně jako o tři roky staršího syna, podporují v tom, co je baví.

„Nechali jsme dcerku, aby si v průběhu několika let vyzkoušela víc věcí. Nějakou dobu ji bavila gymnastika. Teď se věnuje sebeobraně, chodí na tréninky Krav Maga. Musím přiznat, že po úspěchu v soutěži The Voice Kids v Německu jsme na ni samozřejmě jako rodiče pyšní. Překvapila nás, že dokázala zpívat před tolika lidmi, to já bych určitě nezvládla. Lara jde vždycky do všeho naplno a snaží se zdolat laťku, kterou si sama dala,“ poznamenala maminka Táňa Holaňová.

Kdo by chtěl úspěchy Lary sledovat, má možnost prostřednictvím jejího instagramového profilu @lara.tvk22.