Králův Dvůr - Ústí nad Orlicí 3:0

Trenéři Králova Dvora se odhodlali k několika změnám v sestavě oproti posledním utkáním. Na lavičce zůstal Martin Šlapák, přesto hráli domácí na dva útočníky, když s Procházkou operoval na hrotu Novák. V záloze se od začátku představil Dolák. Králův Dvůr měl od začátku převahu, což přítomné diváky bavilo.

Cábelíci poprvé gólově udeřili ve 24. minutě. Z levé strany se prosadil Dolák a uvolnil se, přihrávku směřoval pod sebe do vápna, míč Kraus šikovně propustil za sebe a Michal Procházka zamířil k tyčce Krátkého branky. V Králově Dvoře propukla radost jako o chvíli později při vítězství jedné z volebních stran.

Cábelíci pokračovali v aktivitě a po šesti minutách navázali na úvodní gól druhým. Agilní Martin Kraus se postavil k rozehrání přímého kopu, centr zamířil na malé vápno, kde se výtečně zorientoval Josef Bouček, který míč prodloužil hlavičkou a poslal ho k zadní tyči ústecké svatyně.

Hosté byli jako opaření, Králův Dvůr kontroloval hru a chvílemi to zavánělo exhibicí Šilhavého týmu. Ještě do poločasu mohl Králův Dvůr zvýšit, ale proti byla tyčka Krátkého branky, o kterou zazvonila střela Zelenky, následnou dorážku ve skrumáži poslal Balšánek mimo tyče.

Ilustrační foto
"Mladíci" v brankách se činili

Dalo se očekávat, že ve druhém poločase se Ústí pokusí s výsledkem něco udělat. Párkrát se hosté prosadili a domácí přečíslili, jenže gólovou šanci si nevytvořili. V 64. minutě se domácí publikum zlobilo a dožadovalo se pokutového kopu. Kraus odcentroval na Procházku a jeho hlavička trefila ruku obránce ústeckého celku, ale rozhodčí Štrincl penaltu nenařídil.

Udeřit mohlo udeřit na druhé straně, kdy si Ústí připravilo příležitost na snížení. Střelu mířící do šibenice skvěle vytěsnil brankář Jiří Krček a držel tak čisté konto. Jednalo se o velmi důležitý zákrok, po němž domácí gólman pořádně vyčinil svým spoluhráčům.

V 75. minutě se domácí radovali potřetí. Králův Dvůr dobře zapresoval, míč se dostal na hranici šestnáctky k Jakubu Balšánkovi a kapitán Cábelíků mířil přesně. „Můj gól padl po akci na pravé straně, kdy jsem si vyměnil míč s Martinem Krausem, nacentroval jsem na rudu Nováka, ten mi poté míč sklepl, já šel od lajny a všichni asi čekali centr, jenže jsem viděl skulinu na první tyči a uklidil míč do sítě,“ popsal svůj gól Balšánek.

Třetí gól Králova Dvora rozhodl o výhře domácích a zisku tří bodů do tabulky. „Myslím, že jsme celé utkání zápas kontrolovali, poslední gól už byl posledním hřebíčkem do jejich rakve,“ usmíval se Jakub Balšánek. Hrálo se vcelku slušně, na obou stranách po dvou žlutých kartách.

Cábelíci se po výhře posunuli do lepšího středu tabulky České fotbalové ligy. Za týden hostí Králův Dvůr celek SK Benešov, zápas začne tradičně v půl jedenácté a Cábelíci jsou v utkání favoritem. Benešovu se totiž po změnách ve vedení klubu mnoho nedaří, ale pomalu se z událostí na začátku sezony dostává.

Obec Trubín.
Občané rozhodli: Trubín se ke Královu Dvoru nepřipojí