ČFL: Živanice – Králův Dvůr 2:1 (1:0)

Branky: 39. Petrus, 59. Hundák – 90. Kraus. Rozhodčí: Musil, Hurych, Šafránková. ŽK: 87. Buriánek – 28. Kůžel, 45. Balšánek. Diváků: 180. FK

Králův Dvůr: Krček, Zelenka, Novák, Hell, Procházka (79. Bouček), Balšánek (74. Bohánek), Šebek, Kraus, Hejda (74. Dolák), Petr (62. Sedláček), Kůžel.

V úvodu utkání podržel hosty Krček, který kryl hned ve 4. minutě penaltu Gorola. Živanice šly přesto do vedení, a to šest minut před přestávkou, kdy Ptáček přihrál na levou stranu, rozběhnutý Nikodem odcentroval do vápna, kde zakončil Petrus. Druhý gól přidali domácí po obrátce, kdy skóroval Hundák, jenž využil hlavou trestný kop od rohového praporku.

Králův Dvůr se pak tlačil dopředu, tím se však otevřela jeho obrana, což domácím vyhovovalo a chodili do brejků, se kterými se ale obrana společně s Krčkem poradila. V závěru přišel faul ve vápně domácích, Kraus nadvakrát překonal domácího gólmana a snížil. Jenže na víc už Cábelíkům nezbyl čas. „Příčinu naší prohry tentokrát vidím v přístupu k utkání a koncentraci. Prohry k fotbalu patří, ale takhle prohrávat nechceme. Jsme hodně zklamáni,“ smutnil po zápase trenér Králova Dvora Tomáš Šilhavý.

Ilustrační foto
Langer docílil hattrick za jedenáct minut

Divize: Klatovy - Hořovicko 0:1 (0:1)

Branka: 13. Mach. Rozhodčí: Melničuk, Jati, Štěřík. ŽK: 59. Šmíd, 81. Pyšek, 93. Bébr (všichni HOŘ). Diváků: 200.

FK Hořovicko: Bébr, Machurka, Šmíd, Březina (90. Bělohlávek), Krupička, Pyšek (77. Pešl), Mach, Šum, Přibyl (86. Mencl), Zítek, Andrle (93. Jančí).

Svěřenci klatovského trenéra Michala Čadka zvládli oba předchozí zápasy na hřištích soupeřů. Po výhře na trávníku poslední rezervy Táborska uspěli Klatovští i na horké půdě vedoucí Admiry. Přesně naopak na tom byli hráči trenéra Pavla Novotného, kteří si připsali v úvodu jara dvě porážky. Favorit byl tedy jasný, Klatovy svými dvěma zápasy budily respekt hostů. „To určitě ano, myslel jsem si, že to bude nejtěžší zápas jara. Díky tomu jsme ale neměli co ztratit a povedlo se i vyhrát,“ řekl střelec rozhodujícího gólu Jan Mach.

Ten se trefil ve třinácté minutě, čímž dokonale zchladil domácí euforii. „Gólu předcházela kombinace na levé straně hřiště, kterou Vojta Zítek vyvedl na střed hřiště a přihrál mi na kraj vápna. Já jsem si pak sekl balón do středu a střílel na zadní tyč,“ popsal trefu její autor.

Zaskočené Klatovy byly najednou horším týmem. „Gólovek jsme měli hodně, několikrát jsme byli sami před brankářem. Bohužel se je nepodařilo proměnit,“ litoval Jan Mach, jehož tým se v závěru musel bránit tlaku domácích dychtících po vyrovnání. „Posledních pětadvacet minut nás hodně tlačili, ale byly z toho pouze centry do vápna, které jsme skvěle zvládli. Výhra je to hodně povzbudivá, ale hlavně hodně důležitá,“ dodal Jan Mach.

Divize: Přeštice – ČLU Beroun 1:0 (0:0)

Branka: 68. Strejček. Rozhodčí: Nedvěd, Klupák, Šimeček. ŽK: 41. Poslední, 72. D. Počta (oba BER). Diváků: 160.

Český Lev-Union Beroun: Šebek, D. Počta, Krčma (70. Krůta), Soukup (74. Pelikán), J. Počta, Břížďala, Pipiška, Ježek, Lhotka, Poslední (86. Král), Horel.

Domácí tvrz je málokdy dobytná a přesvědčili se o tom i hráči Berouna. Přeštice udeřily ve druhém poločase a ke třem bodům jim stačil přesný zásah Strejčka. Tři body zůstaly na západě Čech.

Brazílie - Panama
Brazilci se na Čechy vítězně nenaladili. S Panamou jen remizovali 1:1
Svatostánek. Nové bylo otevřeno v roce 2017.
Wembley: to je sen fotbalových hvězd i socializující prvek Londýna