Hrálo se na přírodní trávě, což oba soupeři kvitovali. „Byť v noci a ráno před zápasem pršelo, tak terén byl v dobrém stavu a umožnil hrát oběma týmům kombinační fotbal,“ uvedl trenér Cábelíků Tomáš Šilhavý. „Určitě jsme byli rádi za přírodní trávu. Umělou trávu nemáme rád nikdo. Vzhledem k tomu, že první mistrovské utkání bude na trávě, je dobře, že jsme na trávě hráli,“ přidal se Rudolf Novák.

Přes mírnou převahu Králova Dvora šly do vedení Zbuzany po pěkné kombinační akci. „Co se týče naší převahy, mám podobný názor. Po celé utkání jsme měli více ze hry,“ řekl Novák. „Šancí jsme měli více, ale koncovka v tomto zápase nám nešla. Snad budeme více góloví v příštím zápase,“ věří kouč Cábelíků. Do poločasu stihl Králův Dvůr vyrovnat. „Dan Zelenka dobře dohrál akci z pravé strany a byl dostatečně důrazný na zadní tyči,“ popsal radostný okamžik Šilhavý.

Ilustrační foto
Komárov podlehl divizním Sedlčanům

Do utkání naskočil i David Kilián, jenž pro jarní část posílí králodvorský celek. Z působení u Cábelíků má kmenový hráč 1. FK Příbram zkušenosti, když u nich hrál v roce 2017. „Hlavně jsme rádi, že ho tady máme. Je to nejen kvalitní, ale hlavně pracovitý a charakterní hráč. Takové hráče hledáme a máme rádi,“ vyjádřil se k nově angažovanému fotbalistovi trenér.

Ve druhém poločase se Zbuzany opět dostaly do vedení, tentokrát po střele zpoza vápna. Nicméně Králův Dvůr dokázal svůj tlak vystupňovat. Zvláště v poslední čtvrthodině se hrálo především na polovině soupeře a snaha Cábelíků přinesla ovoce v podobě vyrovnání. „Měli jsme k dispozici rohový kop, který soupeř odvrátil. Míč se odrazil ke Kubovi Blažkovi, který mě našel pěkným centrem a já hlavou zakončil k levě tyči,“ usmíval se střelec vyrovnávacího gólu Rudolf Novák.

Ilustrační foto
Lvíčata sestřelil kladenský Tóth

Králův Dvůr tedy dokázal vyrovnat, určitě si ale zasloužil výhru. „Zvítězit chceme vždy, ale vzhledem ke koncentraci k příštímu zápasu dnešní remízu bereme,“ uznal Tomáš Šilhavý, který už se těší na začátek jarních odvet: „Jsme zvědaví, jak se vyrovnáme s tlakem soutěžního zápasu. Takže jsme spíš plni očekávání a věřím, že se dostaví lehká nervozita, která nás přinutí podat dobrý výkon.“

„Na mistráky se těším moc. Vždycky je lepší hrát o body,“ dodal Rudolf Novák. Králův Dvůr zahájí mistrovskou pouť třetí ligou v neděli 8. března, když nastoupí od půl třetí na půdě Štěchovic. Ty jsou po podzimu na desátém místě tabulky skupiny A. Na podzim doma vyhrál Králův Dvůr 3:2, když právě Rudolf Novák vstřelil dva góly Cábelíků, jednou se připojil Martin Kraus. Štěchovice v generálce překvapivě padly na hřišti divizních Benátek and Jizerou vysoko 1:4, jedinou branku týmu od Vltavy vsítil Nehoda.

Králův Dvůr – Zbuzany 2:2 (1:1)

Branky Králova Dvora: Zelenka, Novák.

FK Králův Dvůr: Krček, Blažek, Novák, Hell, Zelenka, Beňo, Osvald, Šebek, Kraus, Kilián, Polák, střídali Bouček, Podroužek.