ČLU Beroun – Přeštice 2:1

Berouňané toužili konečně po bodech, a to se jim po velkém úsilí povedlo. „Byl to týmový výkon a výsledek tvrdé práce,“ usmíval se po utkání střelec vítězného gólu David Soukup.

Veselo ale jemu ani jeho spoluhráčům nebylo. Jako první totiž udeřily Přeštice chvíli před poločasem zásluhou Kristla.

Domácí se snažili, ale dlouho se nedařilo hosty nějak přišpendlit před jejich šestnáctkou. A Přeštice hrozily. „Vyložené šance jsme neměli, hosté běželi sami na brankáře Pavla Šebka, který fantastickým zákrokem podržel tým v pravý moment,“ vysekl poklonu gólmanovi Soukup.

Ilustrační foto.
Zvěř v zimě nepomře, myslivci mají velké zásoby

Sám se dostal na hřiště patnáct minut před koncem. „Musím říci, že Šebkův zákrok nás nakopl. Když pak Lukáš Markvart dal gól na 1:1, tak jsme věřili, že ještě může přijít další,“ zmínil David Soukup o mysli berounského týmu po vyrovnání minutu před koncem.

Za svoji víru byl berounský celek k velké radosti fanoušků odměněn. Právě Soukup se postaral ve třetí minutě nastaveného času o tři body. „Každý, kdo hraje fotbal, jde do zápasu s tím, že chce vyhrát, a to byl i náš cíl. Věřili jsme až do konce a povedlo se. Přesně kvůli takovým zápasům to za to stojí,“ dodal David Soukup.

Mariánskolázeňská Viktorie ( v bílém) v prvním kole MOL Cupu nestačila na favorizované Ústí nad Labem (v červeném), kterému podlehla 1:4.
Exligová kavalerie v Čížové. Na Viktorii se představí třeba Nečas či Polodna

Hořovicko – Klatovy 0:1

Pod Remízek přijel vždy nepříjemný soupeř, který svou pověst opět potvrdil. Klatovy se prezentovaly tvrdým a jednoduchým fotbalem, Hořovicko se s takovým pojetím nevyrovnalo. Navíc píšťalka sudího Šmata při zákrocích na útočníky domácích dokonale zamrzla.

Hosté hrozili především po standardních situacích, gólman Bébr byl na místě. Na druhé straně se do obrovské šance dostal Novotný, ale brankář Rojík se zaskvěl výtečným zákrokem. Stejně úspěšný byl strážce klatovské svatyně i proti Zítkovi.

Ilustrační foto
Falešný energetik si odnesl desítky tisíc korun

Po bezbrankovém poločase publikum očekávalo, který z týmů převáží misku vah na svojí stranu. Podařilo se Klatovům, když si v 63. minutě naskočil Krásný a protlačil míč přes Kubece i brankáře do sítě. Branka znamenala vítězství, Hořovicko se sice snažilo, ale nedotahovalo své příležitosti do přesného finále.

Sudí posoudil tvrdé zákroky hostů ve vápně a v jeho okolí jako faul pouze jednou, z trestného kopu ale nebylo nic. „Dnes jsme hráli venku, Klatovy byly doma,“ supěl jeden ze spílajících diváků vůči výkonu rozhodčích.

Jiří Sodoma s pohárem pro mistra Evropy.
Mistr Evropy Sodoma: Hráli jsme srdcem. Není to jen reprezentace, ale rodina