Táborsko B – Hořovicko 2:2, PK 4:1

Béčko Táborska je poslední, na druhou stranu jeho áčko hrálo už v sobotu. Nabízela se otázka jeho posílení. „Na soupisce měli dva nebo tři hráče z lavičky A týmu. Největší problémy nám dělal jejich pravý bek, který byl neustále na pravém křídle a posílal centry do našeho vápna, dále levý záložník byl velice šikovný a rychlý. Celkem všichni byli dobří na míči, až získají zkušenosti, budou na opačné straně tabulky,“ postřehl záložník Hořovicka Tomáš Březina.

„Utkání začalo naším velkým náporem, ve kterém jsme měli obrovské šance, Mach šel dvakrát sám na branku, Pyšek nastřelil tyč. Pak přišel obrovský šok, kdy po dvou akcích jako přes kopírák přišel centr z obranné levé strany na kříž a střela. V této době jsme byli na ručník,“ řekl trenér hostů Pavel Novotný. Hosté tedy brzy prohrávali 0:2 (10. a 14. minuta Schramhauser), co se to s nimi dělo? „Góly padly právě přes jejich pravého beka, který nám dělal opravdu problémy. Přes kombinaci se dostal k našemu vápnu a odcentroval, nějak to tam propadlo, nebo jsme si to tam sklepli a najednou jsme ve třinácté minutě prohrávali 0:2. Nutno dodat, že do té doby jsme měli první gólovku my, ale Jenda Mach se trochu ukvapil, když mohl jít sám na gólmana a zkoušel ho přehodit. Poté Honza Pyšek šel trochu z úhlu sám na branku, bohužel tyčka, pak zase Jan Mach postupoval do vápna přes obranu, bohužel nezakončil, mohl dávat pod sebe na Balvína, ale asi ho neviděl,“ posteskl si Březina.

Fotbalisté Cembritu (v zelenobílém) remizovali s Trubínem.
Tlustice překonala i druhý Drozdov

Hořovicko ale dokázalo udeřit během minuty (34. Krupička z penalty a 35. Březina). „My jsme to nezabalili a protože po našich zahozených šancích jsme prohrávali 0:2, byl hlad po vyrovnání ještě větší, tlak se zvětšoval. Po faulu na Balvína přišla pentle, tu Vojta Krupička proměnil s přehledem. O chvilku později vygradoval náš tlak centrem od Balvína na zadní tyč, kam jsem si nabíhal z druhé vlny, a někde mezi penaltou a malým vápnem trochu z úhlu jsem to napálil z první k tyči na 2:2. Gólman byl bez šance,“ usmíval se Tomáš Březina, který dodal: „V poslední minutě první půle zahrávalo Táborsko standardku, někde na úrovni naší penalty se po odraženém balonu objevil domácí útočník úplně sám, kdyby nezazmatkoval a z první to neposlal nad, bylo by to špatný.“

Poločasové skóre 2:2 už zůstalo do konce utkání. „Ve druhém poločase měli míč častěji na kopačkách hráči Táborska, měli tlak tak po naše vápno, my jsme několikrát mohli zahrozit z brejku, ale nedokázali jsme to dotáhnout dál než po vápno soupeře,“ uvedl Březina. „Do půle jsme se stačili semknout a vyrovnat. Ve druhém dějství jsme byli horší. Jen štěstí nás uchránilo od porážky,“ přiznal Novotný.

O bodu navíc rozhodovaly penalty, které hosté nezvládli poměrem 1:4. „Penalty jsme nezvládli a po dvou neproměněných jsme padli.

Bod je podle mě obrovská ztráta, možná je někdo spokojen, ale já ne, měli jsme vyhrát,“ zlobil se po utkání Tomáš Březina. „Penalty jsou loterie, ty jsme nezvládli, ale po průběhu utkání musíme bod brát,“ dodal Pavel Novotný.

Ilustrační foto.
Přes 600 lidí nasbíralo v Berouně a blízkém okolí 14 tun odpadu
Ladislav Volešák (vlevo) na archivním snímku
Bizarní situace v ČFL: Volešák obalamutil arbitry