Derby začalo zhurta a diváci se dočkali gólů na konci první čtvrthodiny, kdy otevřel skóre hostující Lukáš Sklenář, který patřil k nejlepším hráčům Českého lva-Unionu. „Byl to ale hodně laciný gól, který padl ze špatné malé domů,“ mračil se domácí záložník Jan Mach.

Povadlé úsměvy na tvářích domácích fanoušků se však brzy zase rozzářily, protože přišly dva gólové údery Hořovicka. Obě branky padly po rohových kopech. Při prvním se dostal k dorážce Jan Pyšek, který se mohl radovat z vyrovnání. Za chvíli po Balvínově kopu se nezadržitelně prodral k míči Mach a hlavičkou málem protrhl síť, Šebek byl naprosto bezmocný. „Standardky se nám povedly. Mně to Balvas (Balvín) poslal krásně do vápna, myslím, že mě ani nikdo nebránil. Nebylo to nic složitého,“ zůstal na zemi střelec vedoucí branky domácího celku.

Ilustrační foto
Ostuda! Vykáň v Příbrami nenastoupila, neměla k dispozici dostatek hráčů

Hořovicko se pak ale moc uspokojilo a Beroun se dostal především ve druhé půli do hry. Pomohla mu k tomu penalta, kterou proměnil Lukáš Sklenář. „Beroun nás tlačil. Slyšel jsem, jak diváci láteří na rozhodčího při některých rozhodnutích, asi měli pravdu, ale třeba jsem to tak viděl jenom já. Druhý gól však padl zase z naší chyby. Mohli jsme balon jednoduše odkopnout a místo toho jsme chtěli něco vymyslet, což se nám vymstilo,“ popsal situaci před penaltou Mach.

Hořovicko druhá branka hostů zaskočila, uchýlilo se k nakopávaným míčům, což Berounu vyhovovalo a kontroloval hru s cílem derby rozhodnout. Pomoci jim k tomu mohlo i zranění kapitána domácích Jiřího Machurky, který musel ze stopera odstoupit dvanáct minut před koncem. Když už se diváci chystali na penalty, derby vygradovalo v závěru gólem Balvína. Mrštný útočník převzal přesnou přihrávku se rozevřené obrany Berouna, když jeho defenzíva byla v tu chvíli daleko od sebe. Tomáš Balvín pak obešel brankáře Pavla Šebka a zasunul míč do sítě. Hořovicko pak už rozdrobilo hru střídáními, na hřiště poslalo mladíky a vítězství udrželo. „Celý tým chtěl vyhrát a dřeli jsme celý zápas, myslím, že jsme si to zasloužili,“ dodal Jan Mach.

Hořovicko – ČLU Beroun 3:2 (2:1)

Branky: 19. Pyšek, 25. Mach, 86. Balvín - 15. a 66. PK Sklenář. Rozhodčí: Kříž, Paták, Cihlář. ŽK: 38. Kuchař, 60. Balvín, 64. Šmíd, 66. Březina – 21. Sklenář, 24. Ježek, 86. J. Počta. Diváků: 350.
FK Hořovicko: Grégr, Přibyl (55. Krupička), Machurka (78. Pešl), Šmíd, Kuchař, Mach, Šum (87. Smetana), Klimeš, Březina, Balvín (89. Hošťálek), Pyšek (90. Šíma).
Český lev-Union Beroun: Šebek, Krůta (72. Poslední), Počta D., Počta J. (86. Pelikán), Břížďala, Pipiška, Rigo, Ježek, Sklenář (84. Soukup), Horel, Lhotka.

Při závodech vynikne souhra koně a jezdce.
Český skokový pohár odstartoval v Hořovicích