Taktické plány vedoucí ke hře na zajištěnou obranu zhatila domácím už třetí minuty, kdy inkasovali z kopačky Grobára. Deset minut se pak Komárov vzpamatovával ze šoku, pak se teprve dostali domácí do hry. Nejprve uklouzl hostující gólman Matoušek, ale obrana Lomu odvrátila na roh. Z něho dokázal Michal Pužík přímo skórovat a vyrovnal. Jenže minutu nato při rohu hostů nešlo vyboxování míče brankářem Míkou tak daleko, jak by si představoval a Rydval vrátil hostům zpět vedení. „To je trestuhodné, nadřeme se na gól a pak se soupeř lehce dostane do vedení“ čílil se trenér domácích Miroslav Nesnídal.

Jeho tým byl přinucen hodně běhat. Hosté drželi míč na svých kopačkách, Komárov se dostal do dobré situace Mojdlem, ale obrana hostů reagovala skvěle. „Chtěli jsme si v Komárově spravit náladu a sebevědomí po předchozí porážce se Soběslaví. Domácí zatím v soutěži nepodávají špatné výkony, takže jsme měli za cíl hrát ze zabezpečené obrany a pokud možno neinkasovat, protože jsme věřili, že nějaký ten gól určitě dáme. Nakonec se utkání vyvíjelo úplně jinak. Dali jsme brzy gól, a i když pak soupeř vyrovnal, dokázali jsme na jeho gól znovu zareagovat,“ Lukáš Zeman, trenér Lomu.

Do druhé půle šli domácí vyhecovaní, ale po deseti minutách jejich euforie opadla. Hostům ležel na trávníku hráč na půlce, ti přesto pokračovali ve hře, souboj o míč na autové čáře, kdy se domácí domnívali, že už byl balón mimo hru, vyzněl pro hosty. Následný centr si srazil do vlastní sítě Luděk Kaufman. Domácí polila studená sprcha, na hřišti už existoval pouze jeden tým, který navíc vstřelil další velmi lehké branky. „Po třetím gólu už jsme měli zápas pod kontrolou. Kluci ho pak dohrávali s velkou chutí a podařilo se jim přidat i další góly. Jsme rozhodně spokojení, i s tím, jak se nám povedlo zvládnout utkání vzadu,“ netajil se hostující kouč.

Komárov – Lom 1:7 (1:2)

Branky: 28. Pužík – 3. a 61. Grobár, 64. a 84. Pfeifer, 30. Rydval, 55. vlastní Kaufman, 86. Rabiňák.

ŽK: Klimeš, Vokáč, Vaníček, Pužík – Slavík, Kubovský Rabiňák.

Rozhodčí: Mičan, Špindlerová, Hessová.

Diváků: 175.

FK Komárov: Míka, Klimeš, Kaufman, Vaníček, Lang (66. Hlavatý), Pužík (79. Baštař), Šíma (46. Vokáč II), Mojdl, Vokáč I, Srp (74. Peták), Lukavský. Trenér: Miroslav Nesnídal.