Mariánské Lázně – Hořovicko 3:1 (0:0)

Branky: 51. Lattisch, 54. Kravar, 78. Štěpán - 73. Pyšek. Rozhodčí: Vychodil, Matyš, Nehasil. ŽK: 45. Štěpán, 56. Kravar, 86. Blažek – 45. Borkovec, 63. Klimeš. Diváků: 150.

FK Hořovicko: Grégr, Bělohlávek, Krupička, Zítek (80. Pešl), Kuchař (72. Andrel), Pyšek, Mach, Borkovec, Machurka, Balvín (65. Přibyl), Klimeš.

Protože se přesně neví, jak to bude se sestupy z divize, je třeba se soustředit na každé utkání. Pokud vše bude fungovat podle rozpisu soutěží, budou tři poslední celky divizních skupin odsouzeny k sestupu a po záchraně Žižkova ve druhé lize je ohrožen pouze jeden ze čtvrtých týmů od konce tří skupin. Dobře o tom věděli i soupeři v duelu na západě Čech. „Z našeho pohledu se nemá cenu ohlížet na soupeře, musíme zvítězit i přesto, že nejsme v ideální situaci,“ poukazoval trenér domácích Purkart. Na podzim viktoriáni uspěli na půdě Hořovicka, když urvali výhru 1:0. Hosté jim chtěli prohru oplatit, ale to nevyšlo. I když poločasový bezbrankový stav spíše nahrával Hořovicku. Jenže po obrátce vstřelili domácí dva slepené góly. Na ty sice dokázal odpovědět Jan Pyšek, ale při otevřené hře přidali následně domácí třetí rozhodující gól. Hořovicko potvrdilo, že na Mariánské Lázně se mu dlouhodobě nedaří.

Ilustrační foto
Ve čtvrté třídě se schyluje k dramatu

Tachov – ČLU Beroun 5:0 (3:0)

Branky: 2., 10., 25. a 88. Braun, 50. Bydžovský. Rozhodčí: Tesař, Babka, Cihlář. ŽK: 43. Tušl – 58. J. Počta, 60. Sklenář, 85. Horel. Diváků: 120.

Český lev-Union Beroun: Šebek, Sklenář (61. Poslední), Počta D., Lhotka (46. Horel), Soukup, Břížďala, Pipiška (46. Počta J.), Pelikán, Krůta, Ježek, Král.

Beroun se mohl inspirovat nedávnou výhrou Hořovicka v Tachově, pokud chtěl pomýšlet na body. Jenže jakékoli myšlenky na dobrá výsledek vzaly za své hned po úvodním hvizdu. Ve druhé minutě se trefil domácí Milan Braun, který se zapsal do střelecké listiny nakonec hned čtyřikrát. Beroun se nedostal do hry podobně jako Češi v hokejovém semifinále proti Kanadě a odvezl si z Tachova bůra.

Rozhodující trefa ve 29. kole Fortuna ČFL mezi karlovarskou Slavií a Královým Dvorem padla až ve dvouminutovém nastavení. Zasloužil se o to hráč a zároveň kanonýr Slavie Jan Kalina, který svými dvěma góly napomohl sešívaným k důležité výhře 3:2.
Ostřelovač Kalina zničil Cábelíky