Po první vyrovnané čtvrthodině vypadli domácí z rytmu a čtyřikrát inkasovali obdobným způsobem. Zmatky, nebo spíše nedůraz, v obraně byly takové, že by si Klatovy drbaly hlavu, kdyby je nevyužily. „Jak přemýšlí naši hráči nad řešením herních situací, je nám záhadou. Nabývám dojmu, že po této stránce nemá naše mužstvo na divizní úroveň. Rozhoduje herní vyspělost a my to hrajeme jako mladší žáci promícháni o starou gardu. To si potom můžeme říkat taktiku do aleluja, rozebírat naše opakující se chyby a stejně je to k ničemu,“ byl naštván trenér Hořovic Petr Himl.

Po derby jdou oba celky v neděli opět do akcie ve fotbalové I. B třídě.
Loděnice zvládla dohrávku, v neděli jde s dalšími krajskými týmy opět n

Brankář Jaroslav Novák si vlastně nesáhl na balón a inkasoval čtyřikrát od volného hráče z okolí malého vápna. I proto šel raději o půli z placu, frustrace byla veliká. Ještě před přestávkou domácí dvakrát střídali, nevýrazné Mareše a Mencla vystřídali Smetana a Milan Novák. „Střídání našemu mužstvu pomohla,“ podotkl Himl.

Poté, co v prvním poločase domácí téměř neudrželi balón vpředu, se ve druhé půli karta trochu otočila. I díky laxnímu přístupu Klatov, které při vědomí si čtyřgólového náskoku hrály dost bezstarostně. Jenže Hořovice pak předvedly to, co je trápí delší dobu. Když už si vytvoří šance, tak je neproměňují, a to je důvod k velkému zmaru. „Jasně, je to tak, když za pět utkání vstřelíte jednu branku,“ krčí rameny trenér Hořovic. Jeho tým nejprve podržel novic v brance Václav Březina, který si přes nepovedené týmové utkání může zapsat tento duel jako premiérový bez obdrženého gólu, což potvrdil ještě dalším zdařilým zákrokem v dalším průběhu hry. Jenže jeho spoluhráči mířili při jasných šancích hned třikrát vedle a několikrát nedoklouzali pro sklepnutí do sítě po centrech, které obranou Klatov lehce prošly.

Zlepšený výkon Hořovic vrátil ke klandru příznivce, kteří chvíli raději sledovali vedlejší volejbalové derby žen Hořovice – Komárov. Nejblíže ke gólu byl ve druhé půli agilní Jan Mach, který v jednu chvíli využil malé domů hostů, ale míč letěl vedle. Stejně jako v závěru jasná gólová hlavička střídajícího Václava Kotena. Mezitím se domácí alespoň zaradovali z gólu Milana Nováka, který znamenal snížení na 1:4 a určitě může být do budoucna povzbuzením. „Pro sebevědomí Milana Nováka, který je věkem ještě dorostenec, je to velmi dobré. Ukázal, že si ve vápně umí najít ten správný prostor,“ řekl kouč domácích.

Lochovický Filip Rambousek se stal kanonýrem minulého víkendu.
Kanonýr víkendu: Pět zářezů lochovického Filipa Rambouska do osecké sítě

V jeho týmu hrál ve druhé půli prim především Jan Mach, který byl hodně nebezpečný. „Honza Mach se snažil operovat na větším prostoru, díky tomu byl vice vidět a byl nebezpečný. Pochvalu za svůj výkon zaslouží i dorostenec Michal Záluský. Naopak by si do svého svědomí měl sáhnout kapitán Jirka Mareš, jeho pohyb na hřišti neodpovídá divizní úrovni,“ dodal Petr Himl.

Hořovice – Klatovy 1:4 (0:4)

Branky: 70. Novák M. - 17. a 31. Aizner, 33. a 43. Lukeš. Rozhodčí: Kolátor, Doubek, Trojan. ŽK: Kuchař, Šmíd – Krejčiřík, Prančl. Diváků: 100.

SK Hořovice 1910: Novák J. (46. Březina), Klimeš (87. Koten V.), Mihálik, Šmíd, Kuchař, Bělohlávek (68. Hlídek), Balvín, Mencl (40. Smetana), Mareš (40. Novák M.), Záluský, Mach. Trenér: Himl.