Zdické nejvíce mrzela domácí porážka v derby s béčkem Hořovicka. Jinak odehrála Olympie pěkná utkání, která lákala diváky. Zdice by však chtěly soupeře více přehrávat, proto se zaměřily na významnou složku zimní přípravy.

„Máme trenéra, který dbá na dobrou fyzickou přípravu. Hodně se běhalo. Pro tréninky jsme využívali náš sportovní areál ve Zdicích. Zpočátku jsme trénovali třikrát týdně, později dvakrát týdně s přípravným utkáním. Měli jsme také krátké soustředění v Krušných horách,“ popsal tréninkovou fázi Macourek.

Olympie se účastnila berounského zimního turnaje, ale výsledky nejsou podle vedení v přípravě důležité. „Výsledky ani výkony týmu zatím nejsou optimální. Jsme v tomhle směru spíše zklamaní. Je to dáno i tím, že jsme ještě nebyli ani jednou kompletní, vždy chybí čtyři až pět hráčů. Nepanikaříme, věříme, že výsledky budou a navážeme na podzimní výsledky a výkony,“ tvrdí vedoucí zdického celku.

Velký pohyb v jeho kádru nenastal. „Na odchodu je pouze obránce Aleš Němec, který z osobních důvodů požádal o přestup blíže svému bydlišti. Po podzimní části jsme nebyli nuceni významně posilovat. Přišel pouze brankář Patrik Melzer z Králova Dvora, který se po roce k nám vrací,“ uvedl Macourek.

Olympie je třetí a o prvním místě má vcelku jasno. „Na postup nejvíce věřím Černolicím. Naopak na sestup vidím Choteč. My půjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, jak to dopadne. Po podzimní části musíme mít ambice zůstat v tabulce nahoře,“ dodal Michael Macourek.

Mužstvo Prahy na jednom z turnajů v německém Mnichově.
Fotbal jako fenomén. Pomáhá i lidem s duševním onemocněním
Útočník Neymar sleduje z tribuny zápas PSG - Manchester United
Neymar po vyřazení Paříže z Ligy mistrů vypěnil. Je to ostuda! spílal rozhodčím