Nakonec se tří bodů dočkali domácí, kterým údajně smlouva odchovance Jana Matouška vynesla podíl čtyř milionů korun. Domácí byli favoritem, ale to na Union zpočátku neplatilo, když první gól inkasoval až na konci první půhodiny z kopačky exligisty Daniela Huňi. Po změně stran bohužel pro hosty zamířil Pavel Procházka do vlastní branky, nicméně naději vykřesal Lukáš Cibulka. Jenže dvanáct minut před koncem rozhodl o vítězi další exligista Matěj Štochl a Tochovice tak uhrály výhru 3:1. Cerhovice musí doma v dalším kole zdolat Votice!

Vítěz A skupiny této soutěže Komárov obdržel debakl v Průhonicích, když jeho hráči působili unaveným dojmem. Velké horko, jistý postup a vidina středeční pohárové odvety s Kutnou Horou udělaly své. Navíc domácí Spartak předvedl výtečný výkon, když do čeho kopl, to mu tam spadlo. Brankář David Grunt si prakticky nesáhl na míč a lovil jej pouze ze sítě, přičemž za žádný prakticky nemohl. Jednou mu ještě pomohla tyčka, dvakrát uspěl proti nabuzeným soupeřům. V závěru korigoval na konečných 1:6 Daniel Nový.

Komárov musí toto utkání hodit za hlavu a soustředit se plně na středu. „Rádi bychom double a pak předkolo Mol Cupu,“ prohlašoval kapitán týmu Michal Pužík. Ostatní s ním souhlasí a rádi by si po dvou letech sáhli opět na vítězný pohár.

Odvetné utkání baráže o účast v první fotbalové lize mezi FC Vysočina Jihlava a MFK Karviná.
Otevřená výzva klubům, jejich majitelům, komisi rozhodčích, VV FAČR a LFA!

Po výhře v Kutné Hoře 2:1 je Komárov blízko, ale musí se mít na pozoru. Zvláště když fotbalisté kutnohorské Sparty odehráli své utkání krajského přeboru už v pátek utkání na půdě Vykáně, čímž budou mít odpočinkový náskok. Po prvním poločase ve Vykáni vedli 2:0. Ve druhé části utkání přidali další tři branky, konečné skóre bylo 1:5, tři body tak putovaly do Kutné Hory.

Trenér Sparty Kulhánek nechal odpočívat dvě stálice základní sestavy, brankáře Malého a záložníka Kulhánka. „Byl to psychicky náročný zápas, navíc bylo hřiště celkem malé na kombinaci a docela drnovaté. V prvním poločase jsme nekombinovali příliš dobře, navíc nás domácí dobře dostupovali. Od branky Hradílka jsme ale byli klidnější, zbytek zápasu byl v naší režii. Do středy máme volno, budeme se připravovat na odvetu finále poháru, ze kterého bychom rádi vyšli vítězně,“ řekl trenér Kutné Hory Kulhánek.

Ve středu 5. června se tedy na půdě Komárova hraje odvetné finále Agro CS poháru SKFS, utkání začne v 18 hodin. Domácí pořadatelé chtějí pojmout zápas hodně slavnostně a rádi by s hráči a diváky oslavili zisk další trofeje v této sezoně.

Slavný útočník Zdeněk Nehoda patří mezi legendy Fastavu a zúčastnil se také slavnostního galavečera zlínského fotbalového klubu.
Legendární Nehoda se ve Zlíně naučil kopat levou nohou
Jakub Hájek
Fotbalista s handicapem? Hájka „učil“ i Trpišovský