Domácí šli i v okleštěné sestavě za svým cílem od začátku. Museli být ale hodně trpěliví, když zahodili několik příležitostí, které by soupeře uzemnili. „Šancí jsme měli hodně, hlavně ty tutové, které musíme proměňovat,“ poznamenal středopolař Unionu Lukáš Cibulka, který dodal: „Naopak Jílové mělo jen jednu až dvě velkou šanci.“

Zatímco domácí nestřídali, hosté měli na lavičce více hráčů a v průběhu druhé půli poslalo Jílové na plac hned tři nové tváře. Když už se po vystřídání hostujícího Dvořáčka Héčem dvě minuty před koncem šedesátka diváků smiřovala s faktem, že branky uvidí až při penaltovém rozstřelu, přišel úder Unionu. „Rozhodující gól padl po velkém tlaku, který jsme měli. V devadesáté minutě Jarda Šmíd krásným centrem dostal míč do vápna, kde si ho našel a parádně se uvolnil nás střelec Vojta Křikava. A vsítil gól!“ radoval se Cibulka.

Domácí celek už si pak vychutnal závěrečný hvizd rozhodčího Pejši a projevil velkou radost. Výhra je pro Union určitě povzbuzením do přípravy na jaro. „Radost jsme měli velikou, protože se nám půjde líp do přípravy a následného boje o záchranu I. A třídy,“ řekl Lukáš Cibulka.

Cerhovice ale musí v zimní přestávce nutně doplnit mužstvo, vyčistit marodku. Pak mohou pomýšlet i na střed tabulky. Jejich některé výkony, zejména v derby proti vedoucímu Komárovu, naznačily, že v silách Unionu to je. Důležitým faktorem pro záchranu Unionu může být také navýšení získaných bodů z domácího hřiště. V průběhu podzimu jich doma Cerhovice uhrály stejně jako venku – sedm. Jaro v podání Unionu slibuje hodně zajímavého.

Ilustrační foto
Miroslav Nesnídal: Prohra nás mrzela i kvůli divákům