Hořovicko B – Loděnice 0:3

Začátek utkání ukazoval současné rozpoložení obou celků, kteří měli ve hře spoustu nepřesností, a hrstku diváků musel předváděný fotbal nudit. Vzruch přinesl až rohový kop, Majer neuhlídal Makiadiho, který si naskočil na míč a jeho prudká hlavička přeletěla dvacet centimetrů nad břevnem hostující branky. Po chvíli byli domácí hráči ještě blíže brance, když kapitán Kaňka rozehrál od pravé postranní čáry přímý kop a jeho pokus zastavilo až břevno za překvapeným gólmanem Koubou.

O dvě minuty později nevyšel loděnické obraně ofsajdsystém a nájezd Kotena z levé strany musel zastavit až Kouba. „Bylo to jaké v předchozích zápasech, dokázali jsme si vytvořit šance, ale nedali jsme z nich góly. A soupeř nás potrestal,“ zlobil se vedoucí béčka Hořovicka František Budínský. Nejprve převzal míč Mráz a střelou z dvaceti metrů poprvé vyzkoušel pozornost Hrdličky.

V 28. minutě se zelenobílí dočkali, Herejt dlouhým pasem doprava na Šolce založil akci, která pokračovala centrem do pokutového území a po následném závaru se míč odrazil k Herejtovi, který prostřelil vše, co mu stálo cestě a sám tím zakončil akci, kterou si založil - 0:1. Branka hostující hráče uklidnila a začali přebírat otěže zápasu. Přesto dovolili Kotenovi ještě jeden průnik z levé strany, ale ani tentokrát Koubu neprostřelil.

Po obrátce loděničtí hráči rozhodli. Mráz z levé strany poslal výborný centr, na který si naskočil Majer a hlavou zblízka nedal Hrdličkovi šanci - 0:2. Z dalšího rohového kopu, tentokrát z pravé strany, poslal Herejt Hrdličkovi navštívenku přímo do branky - 0:3. Dvojitý úder ze standardních situací vzal elán nováčkovi a zkušenější hosté kontrolovali další průběh. Za zmínku stojí neuznaný gól hostujícího Křížka po faulu na brankáře a na druhé straně hlavička veterána Frydrycha, kterou nikdo z domácích nedorazil do sítě.

Utkání popsal vedoucí hostujícího týmu Jiří Gall.

Ilustrační foto
Martin Krčma: Na sobotní duel už se hodně těším