Předchozí
1 z 6
Další

TJ Sokol Nespeky – Sparta Kutná Hora 3:1 (1:1)
Branky: 24. Čaloun, 55. Maršoun, 64. Petlička – 35. Exner. ŽK: 62. Bredler, 76. Snishchuk – 67. Wolf, 72. Vokoun, 82. Čáp. ČK: 41. Nekvinda (Kutná Hora). Rozhodčí: Tichý. Diváků: 70.

Petr Králíček (asistent trenéra TJ Sokol Nespeky): Musím říct, že jsme hráli na velice dobrém terénu, který se nám podařil během týdne připravit, i když to nebylo jednoduché. To byl první krok k úspěchu. Kutná Hora, jak už v článcích avizovala, si sem přijela pro body, chtěla vyhrát. Naším standardním výkonem jsme ale eliminovali všechny přednosti Kutné Hory. Zápas patřil k lepším tříbodovým utkáním. Ujali jsme se vedení, pak jsme neproměnili pokutový kop a bylo to 1:0. Kutná Hora pak vyrovnala po naší chybě, kdy jsme nedůrazem nechali útočníka, aby zakončoval. Do druhé půle jsme si něco řekli, šli jsme na hřiště jako kompaktní tým a utkání jsme zlomili na naši stranu a vyhráli. Myslím, že jsme byli lepším týmem. Využili jsme svých předností a pomohlo nám i to, že Kutná Hora šla do deseti, když náš útočník šel sám na bránu a byl faulovaný. Byl na hranici ofsajdové linie a s tím mají naši soupeři problémy. Máme kvalitní lavičku, kde můžeme dostřídávat hráče podle potřeby. To nás zdobilo už na podzim, jestli se nám to povede i na jaře, tak můžeme být spokojení.

Libor Tichý (trenér Sparta Kutná Hora): Utkání se mi hodnotí velmi těžko. Většinou nebrečím, nekňourám, nestěžuji si a ani se nevyjadřuji k výkonu rozhodčích a vždy se snažím hodnotit utkání na základě toho, co jsme na hřišti odvedli sami jako tým. Ale dnes udělám výjimku. Hlavními hvězdami utkání pro mě byli jednoznačně rozhodčí. Už v prvním poločase daroval domácím za mě absolutně nepochopitelnou penaltu, kterou Malý zneškodnil, a když to nevyšlo po penaltě, tak přišla červená karta, která byla hodně diskutabilní. I přesto jsme v deseti hráčích bojovali o dobrý výsledek, ale bohužel o úspěch v zápase nás opět připravil pán v černém při gólu domácích na 2:1, který padl z dvoumetrového ofsajdu. Realita je bohužel taková, musíme ji přijmout, ale za mě je to veliká škoda, protože si myslím, že to mohlo být velice pohledné utkání. Už teď je mi dopředu líto všech ostatních týmů, které se na jaře chystají k venkovním utkáním právě do Nespek. Jinak klukům nemáme co vytknout. Do vyloučení jsme byli aktivním a vyrovnaným soupeřem, drželi jsme se taktického plánu, kdy jsme domácí zodpovědnou defenzivní hrou nepouštěli do výraznějších gólových příležitostí. V druhé půli jsme se v oslabení srdnatě rvali alespoň o bodový zisk, ale jsem přesvědčený, že i pokud bychom toto utkání hráli do pondělního poledne, tak bychom díky okolnostem, které jsem již zmínil, na body nedosáhli. V týdnu se kvalitně nachystáme na první sobotní domácí utkání a pevně věřím, že budeme moci svým fanouškům bez jakýchkoliv okolností nabídnout kvalitní výkon, kvůli kterému jsme všichni tak poctivě celou zimu makali a dřeli.

MFK Dobříš – Mnichovohradišťský SK 1:2 (0:1)
Branky: 84. Puchmajer – 13. Charvát, 74. Košek. ŽK: 57. Puchmajer, 74. Machač, 77. Talůžek – 90. Pokorný. Rozhodčí: Boček. Diváků: 90.

Aleš Kohout (trenér Mnichovohradišťský SK): Bylo vidět, že to byl první zápas na jaře, a terén úplně neodpovídal, i když to nebylo úplně špatné. Hráli jsme venku, byli jsme malinko zakřiknutí, ale šli jsme do vedení po přímém kopu, kdy soupeř udělal chybu a odražený balon se dostal k nám. Charvát dával na 1:0. Celý zápas byl od soupeře hodně o nakopávaných míčích. Neřeknu, že jsme se pořád jen bránili, ale nebylo to to, co bych si představoval. Pak jsme měli štěstí ve druhém poločase, že jsme dali gól na 2:0. Vystřídali jsme tři hráče v záložní řadě a útoku a Košek dával gól po naší akci. Pak už jsme se jenom bránili, protože soupeř nakopával dlouhé balony dopředu a měl pár šancí, ze kterých snížil. My jednou nastřelili břevno a pak jsme jednou trefili břevno hlavou po standardce. Soupeř už jenom snížil na 2:1 a měli jsme štěstí, že jsme urvali tři body.

Krajský přebor, 13. kolo: Mnichovohradišťský SK - Spartak Průhonice (3:0), hráno 31. října 2022.
V Hradišti zvládli přes zimu opravit svou pýchu, v přeboru chtějí o trochu výš

AFK Tuchlovice – SK Poříčany 0:1 (0:1)
Branky: 19. Makovský (pen.). ŽK: 18. Kubů, 69. Baratynskyy, 90. Cabejšek – 20. Makovský, 88. Dobřanský, 90. Pařízek. Rozhodčí: Tvaroh. Diváků: 113.

Miroslav Supáček (trenér AFK Tuchlovice): Těžko jsme na poslední chvíli lepili sestavu, ale i tak tým v zápase obstál. Až na koncovku. Začátek byl nahoru dolů, hosté nastřelili tyč, my měli dvě tutové šance. Pak přišla naše chyba v přechodové fázi, stoper to zahasil penaltovým zákrokem a to byl i přes šance na obou stranách také gól jediný. Za zmínku stojí dvě standardní situace zahrávané Sedláčkem. To volalo po gólu, ale brankář byl proti. Opakoval se tak scénář z podzimu, kdy jsme i přes šance a převahu také prohráli 0:1.

Zdeněk Šmejkal (trenér SK Poříčany): V prvním poločase bylo z naší strany hrozně nepřesností. Domácí byli lepší a z našich chyb mohli vytěžit daleko víc. Zaplaťpánbůh zachytal Vymazal, který chytil tři gólovky. My jsme šli ze dvou šancí do vedení. Náš hráč šel sám na bránu, faulovali a z penalty jsme dali na 1:0. První půli jsme se štěstím pak přečkali. Ve druhé už soupeř všechno nakopával a my čekali na brejky. Kdybychom byli lepší v zakončení, tak jsme měli pět šest příležitostí, které jsme měli vyřešit. Druhou půli jsme mohli vyhrát klidně 3:0, ale špatně jsme řešili finální fázi. Soupeř kromě jedné standardky a závaru neměl ve druhé půli nic. Měli jsme to rozhodnout daleko dříve, ale na druhou stranu musím říct, že v první půli byl soupeř lepší. I se štěstím jsme to přečkali a ve druhé půli jsme to měli stvrdit dříve. Hrálo se na těžkém terénu, poprvé na trávě, takže tam bylo hodně nepřesností. Kdyby to byl zkušenější manšaft, tak nás asi ztrestali a těžko bychom dovezli body. Pro nás jsou tyhle tři zlaté.

ČLU Beroun – TJ SK Hřebeč 2:4 (2:2)
Branky: 2. Krůta, 41. Lhotka – 8. Pařízek, 34. a 68. Novák, 87. Jablonský. ŽK: 30. Počta, 70. Lhotka, 81. Lacina, 82. Zmeškal – 38. Melichar, 70. Hajný, 90. Dolejš. Rozhodčí: Suchý. Diváků: 100.

Michal Červenka (trenér ČLU Beroun): Do utkání jsme vstoupil skvěle, z první šance jsem šli do vedení. Pak nás po našich laciných ztrátách ve středu hřiště zkušený soupeř potrestal. Povedlo se nám ještě do pauzy srovnat Lhotkou na 2:2. Chtěli jsme ve druhé půli soupeře potrestat ze standardních situací, ve kterých jsme byli nebezpeční, ale bohužel nás dvakrát potrestal do otevřené obrany. Vítězství Hřebče je zasloužené, má velmi zkušený a šikovný tým.

Štěpán Sádecký (manažer TJ SK Hřebeč): Měli jsme katastrofální vstup do zápasu a hned v první minutě jsme poprvé inkasovali ze standardní situace. Pak jsme mohli dostat ještě jeden gól a teprve poté jsme začali hrát. Po akci středem hřiště šel na brankáře sám Pařízek a proměnil. Pak vykopli domácí střelu Jablonského z prázdné brány, hlavičku Pařízka vytáhl bravurně brankář a Novák z voleje dal na 2:1. Na konci poločasu jsme se nechali zatlačit domácími a z poslední standardky domáci vyrovnali. Na začátku druhého poločasu nás po trestňáku podržel Kabele a pak jsme sledovali vyrovnaný zápas mezi vápny. Jablonský poté předvedl slalom středem, dal do strany Lukešovi a ten našel přesně centrem Nováka, který dal na 2:3. Domácí měli jedinou šanci srovnat ale naštěstí trefili zeď a v 87. minutě jsme z brejku po přihrávce Faktora stanovili konečný výsledek Jablonským na 2:4. Byl to těžký zápas za nepříjemných klimatických podmínek na umělé trávě, domácí nám nedali vůbec nic zadarmo a vítězství si ceníme.

Nová posila Hřebče Jan Lukeš (vlevo) se svým kamarádem, nyní i spoluhráčem a vlastně i trenérem Miroslavem Novákem.
Dřinu v Berouně rozčísl dvěma góly hrající kanonýr a kouč v jedné osobě

Spartak Průhonice – SK Sokoleč 2:1 (1:0)
Branky: 16. Douda, 64. Jemelík – 62. Skokan. ŽK: 28. Bureš, 53. Šusta, 90. Štěpnička. Rozhodčí: Budil. Diváků: 87.

Rudolf Kahle (trenér Spartak Průhonice): Odehráli jsme na nás abnormálně poctivý zápas. Sokoleč byla prvních 20 minut více na míči, ale kluci se dobře posouvali a za první půli nedovolili hostům jedinkrát vystřelit na bránu. Náš výkon poznamenala nervozita. Povinnost vítězství byla svazující. Ve 20. minutě jsme po chybě brankáře šli do vedení Doudou. Po chvíli Vosatka přeloboval gólmana, ale od země míč přeskočil i bránu. Ve druhé půli jsme neudrželi aktivitu a Sokoleč začala tlačit. Nicméně z brejku jsme mohli odskočit, ale Šusta mířil hlavou těsně mimo. Následně jsme inkasovali po rohu. Naštěstí dvě minuty poté centroval ze strany Medek, hostující gólman neudržel míč a Jemelík nám vrátil vedení. Hosté byli více na balonu, ale jedinou střelu na bránu vyrazil Štika. Musím kluky pochválit za neskutečně bojovný a zodpovědný výkon. Určitě jsme už odehráli hezčí zápasy, ale tohle vítězství je pro nás hrozně důležité. Velký dík patří i fanouškům, kteří přijeli do exilu v Újezdě a vytvořili super atmosféru.

Jan Hlavatý (trenér SK Sokoleč): Z naší strany bylo vše špatně. Začnu u sebe, kdy jsem tým na utkání špatně připravil, zvolil špatnou základní sestavu a herní taktika nebyla takřka žádná. Musím pochválit hru soupeře, který jasně věděl, čeho chce dosáhnout. My jsem si pouze přijeli zahrát kopanou. Náš výkon byl hoden účastníka krajské B třídy.

Tatran Sedlčany – SK Spartak Příbram 5:0 (3:0)
Branky: 28. a 71. Sirotek, 35. a 45. Brotánek, 90. Hanuš. ŽK: 30. Kouklík, 50. Krůta, 57. Sirotek – 60. Prokeš. ČK: 57. Vochoska (Příbram). Rozhodčí: Garaja. Diváků: 248.

Vlastimil Zelenka (trenér Tatran Sedlčany): Velmi dobrý vstup do jarní části sezóny. Necelou půlhodinu nám trvalo, než jsme si trochu navykli na přírodní trávu. Po dvouměsíční přípravě na umělce to byla velká změna. Po první brance jsme už měli zápas pod kontrolou a po třetím gólu do šatny bylo vlastně rozhodnuto. Druhý poločas postrádal tempo a u hráčů mi chyběl větší hlad po gólech. Přesto jsme přidali ještě dvě pěkné branky a vyhrát v derby 5:0 určitě potěší.

Martin Šrámek (trenér SK Spartak Příbram): Dvacet minut jsme předváděli výkon, který jsme si představovali, poté bezkrevný a bojácný výkon, kterým jsme domácím darovali tři branky do poločasu. Ve druhém poločase jsme se chtěli poprat o lepší výsledek, ale zcela zbytečné vyloučení nám to neumožnilo. Utkání jsme nezvládli takticky.

Ondřej Lingr.
Měl jsem jasný úkol, abych to rozhodl, přiznal slavistický hrdina Lingr