Rozhodující branku zápasu vstřelil hned po návratu z kabin Hlava, který využil penaltu nařízenou po rohovém kopu za stažení hlavičkujícího Vincence. „Popravdě vůbec nevím, za co byla. Šlo o normální souboj ve vápně při rohu,“ divil se brankář domácích Jakub Křikava. „Do moc šancí nás nepustili. Když už, tak jsme trefili břevno, dorážka trefila soupeřova obránce do ruky, což sudí neodpískal,“ zlobil se gólman Unionu.

Největší možností Cerhovic bylo právě nastřelené břevno, s tlakem v závěru a nakopávanými míči do vápna si obrana Doks poradila. „Je pravda, že v rozhodujících chvílích nám trocha toho štěstí chybí,“ uvedl Křikava. „Uškodil nám vedoucí gól, po něm se naše hra zbortila jak domeček z karet, přestali jsme kombinovat a hrát aktivně,“ našel kouč Doks Škvára skvrnu na důležitém vítězství svého týmu. Těsně před koncem mohl ještě po samostatném úniku zvýšit útočník hostů Jakub Škvára, ale jeho pokus o přehození brankáře Cerhovic byl příliš nízký.

Mezi sto deseti diváky byli tedy spokojenější ti hostující. Cerhovice tak zůstávají na třináctém místě tabulky, jejich ztráta na jedenácté Doksy se navýšila na sedm bodů. V dalším kole hraje Union opět doma, tentokrát však přijede soupeř většího kalibru, druhá Viktorie Vestec na čele s exreprezentantem Jiřím Novotným. „Musíme se připravit tak, abychom už vyhráli. Už je to potřeba,“ ví ale dobře Jakub Křikava.

Zápas se hraje v neděli od 15 hodin. To už bude znám výsledek sobotního duelu Doks, které hostí lídra tabulky Komárov. Ten před týdnem jen remizoval s Nelahozevsí, k čemuž se vrací jeho gólman David Grunt: "Po utkání hodnocením bylo, že jsme zklamáni, potřebujeme sbírat body a víme, že k nám soupeři budou jezdit hlavně bránit, což se proti Nelahozevsi ukázalo. Škoda, že některou z našich šancí jsme nedokázali vyřešit s větším klidem a lépe."

Vraťme se ale ještě k utkání Cerhovic s Doksy. Utkání rozhodla jediná branka z penalty. "Penalta byla za údajné zatažení hostujícího hráče, který byl v náběhu na rohový kop. Vzhledem k tomu, že v zápase bylo nespočet takových soubojů ve vápně tak penaltu moc nechápu. Nehledě na to, že při každé standardce, ať útočné nebo obranné, minimálně jeden hráč Dokes ležel," kroutil hlavou trenér Unionu Karel Franěk.

"Soupeř zahrával rohový kop. Soustředil jsem se na míč, který ani nedoletěl do vápna a rozhodčí mezitím nařídil penaltu. Když jsem se po zápase ptal spoluhráčů, co se stalo, tak mi nikdo nedokázal odpovědět. Na tuto otázku by asi dokázal odpovědět lépe pan rozhodčí," přidává se Josef Hnízdil.

Ilustrační foto
Chlumečtí dali poslední Dobříši tři fíky

Cerhovice ale mohly utkání vyrovnat nebo dokonce otočit. "Měli jsme tam několik příležitosti vstřelit branku a tu největší jsme měli kolem osmdesáté minuty, kdy po naší střele se dostal míč k Josefovi Hnízdilovi, který bohužel trefil břevno," litoval Franěk. "Po obdrženém gólu se naše aktivita zvýšila. Měli jsme několik standardních situací, ze kterých se nám podařilo ohrozit branku soupeře. Po jedné naši akci jsem nastřelil pouze břevno. Bohužel to na skóre nic nemění," smutnil Hnízdil.

Union prohráli podruhé za sebou o jeden gól, je to trochu smůla. "Samozřejmě, že to není nic příjemného. O prvním zápase s Nelahozevsí si dovolím říct, že to byl vyrovnaný zápas, kdy na obou stranách bylo po třech šancích a domácí byli o tu jednu proměnnou šťastnější. Zápas s Doksama byl o něčem jiném, kdy my jsme hráli fotbal a zápas jsme měli ve vlastní režii, ale když hostující tým po celý zápas hrál ve dvanácti, tak je to těžké," zlobil se trenér Cerhovic.

"Když se hraje o záchranu, tak každá prohra bolí, zvláště ty domácí. V některých momentech nám chybělo trochu štěstí. Na druhou stranu si ho musíme taky zasloužit aktivitou," ví dobře Hnízdil.

Jak jsme uvedli, Union přivítá v neděli 31. března Vestec. "Nic zvláštního nechystáme, i když víme, že Vestec má kvalitní tým, tak my budeme chtít hrát opět aktivní fotbal jako tomu bylo teď, jen musíme být produktivnější v zakončení," uvedl Karel Franěk.

"Je to další domácí zápas, ve kterém budeme chtít uspět. Musíme být aktivní od začátku zápasu a ne až když dostaneme gól. V každém zápase si dokážeme vytvořit několik slibných šancí, které musíme už proměnit," dodal Josef Hnízdil.

Komárov (v modrém) doma ztratil body s Dynamem.
Komárov tentokrát gólově neuspěl