Loděnice – Rudná 2:1 (0:0)

Brzy po začátku rozebrali loděničtí hráči kombinační akcí hostující obranu, na jejím konci Křížek předložil zpětnou přihrávkou míč Herejtovi, jeho střelu však zastavilo břevno za bezmocným Soukupem. Ve 13. minutě zahrozili hosté z Rudné, když si na centr z levé strany naběhl nepokrytý Kaucký, jeho hlavička z hranice brankového území mířila vedle branky. Na kolmou přihrávku si pak za obranu naběhl domácí Křížek, udělal kličku Soukupovi a poslal míč do prázdné branky, radost mu zkazil zdvižený praporek asistenta Jeřábka. „Dle jeho slov viděl hraniční ofsajd,“ konzultoval s ním situaci vedoucí týmu Loděnice Jiří Gall. Ve 40. minutě vykopl míč po střele Křížka za překonaným brankářem jeho obránce, dorážku Hrudky už chytil Soukup. O minutu později se celý zelenobílý tábor zlobil na rozhodčího Stádníka, že po podražení pronikajícího Hejny nenařídil penaltu.

Ilustrační foto.
Divoká remíza 5:5? Nakonec byla málo oběma trenérům

Po přestávce se jako první objevil v dobré pozici po rohovém kopu domácí Prokop, jeho hlavička prostor branky netrefila. V 54. minutě byli domácí hráči blízko vedoucí brance. Když po centru Šolce se prosadil přes obránce k hlavičce Hrudka, jeho pokus zastavila pravá tyč hostující branky. O chvíli později pronikl podle brankové čáry do šestnáctky rudenský Havel, jeho tečovaný pokus skončil z boku na brankové konstrukci a hostující hráči měli ještě výhodu rohu. V 68. minutě se zelenobílí dočkali. Střídající Majer našel dlouhým křížným pasem za obranu rozběhnutého Hrudku, který si posunul míč a tvrdou střelou pod břevno nedal Soukupovi šanci - 1:0. Utkání gradovalo v závěru.

V 83. minutě se Rudná dočkala nečekaného vyrovnání. Po faulu Vyskočila zahráli hosté výborně přímý kop, na který si naběhl Masopust a prudkou hlavičkou k levé tyči nedal Miškovi šanci - 1:1. O minutu později další útok Rudné uhasil na poslední chvíli vracející se Šolc. Rozhodnutí přinesla 85. minuta, kdy výkop Mišky dokázal v hlavičkovém souboji na polovině hřiště se stoperem hostí Křížek prodloužit na rozběhnutého Hrudku, který svůj nájezd zakončil střelou podél vybíhajícího brankáře - 2:1. Po chvíli ještě rozhodčí neuznali domácímu celku pro ofsajd další branku. „Čtyři kola před koncem dává nejvyšší bodový zisk za poslední roky našim fotbalistům klid a pohodu do náročného závěru soutěže s celky z horní poloviny tabulky. A hned to příští utkání nás zavede v sobotu přes kopec k Berounce, kde jej čeká další tradiční soupeř Lety,“ dodal Jiří Gall.

Brankář Arsenalu Petr Čech
Čech se má vrátit do Chelsea. Už pro něj mají připravenou práci