Jak jste v klubu vyhodnotili podzimní část sezony?

Měli jsme špatný vstup do soutěže. Jsem však rád, že jsme se rychle oklepali a dostali se do pater tabulky, ve kterých bychom se chtěli pohybovat. Konečné druhé místo po podzimní části bereme. S ohledem na nepovedený úvod jsme spokojeni.

Kdy jste začali s přípravou a jaká bude její náplň?

S přípravou jsme začali ve čtvrtek 19. 1. Předpokládám, že úvod přípravy bude více o fyzičce. Postupně začneme pracovat více i na fotbalových věcech.

Připravili jste pro hráče v rámci přípravy něco speciálního?

Neřekl bych ani speciálního. Tým jede tradičně na soustředění na Šumavu, letos již potřetí. Po covidovém období se také vracíme s tradiční Zábavou sportovců, která proběhne v sobotu 18. 2. 2023. Máme pozvanou kvalitní kapelu All Right Band a připravujeme bohatou tombolu. Tímto zveme všechny sportovce nejenom ze Zdic a okolí.

Jaký je program přípravných utkání?

Na letošní zimní přípravu jsme naplánovali celkem pět přátelských utkání. Od poloviny února se postupně utkáme s TJ Sokol Radnice, TJ Baník Švermov, FC Zavidov 05, TJ Roztoky a TJ Sokol Mšec. Podrobné aktuality můžete sledovat na oficiálních webových stránkách klubu: www.fkolympiezdice.cz.

Kdo opustil kádr a kterým směrem?

Družstvo by neměl nikdo opustit. Předpokládáme pohyb v kádru zejména dovnitř. Oficiálně potvrzený je zatím navrátilec a zdický odchovanec Kamil Svoboda, který se vrací po dvouletém působení ve Spartaku Žebrák. Klub ještě pracuje na dotažení dvou hráčů do obrany. Opět budeme o novinkách fanoušky informovat na našich webových stránkách.

Jaký je cíl pro jarní část sezony?

Na tabulku výsledků koukáme střízlivě. Bohužel na vedoucí SK Rapid Psáry ztrácíme propastných devět bodů. Lídr soutěže prohrál pouze s naším družstvem, v ostatních utkáních byl stoprocentní. Naším úkolem je se koukat zejména pod nás. Mým přáním by bylo, kdybych udrželi druhé místo a případně stáhli bodovou ztrátu na lídra soutěže.