Zatímco áčko PFA ve Štěchovicích má krásný plac, ve Hvozdnici, kde hraje rezerva, je hřiště trochu specifické. „Na hřiště jsme se nijak nepřipravovali, ale v týdnu jsme sehráli pohár ve Všeradicích, kde to hřiště také není zrovna rovné. Tak jsme, alespoň věděli, co nás čeká,“ usmíval se trenér ČLU Michal Červenka.

„V prvním poločase jsme měli herní převahu, věděli jsme, co nás od domácích čeká a jak chceme hrát my. Dařilo se nám až na pár zbytečných ztrát držet domácí daleko od naší branky. Navíc první náš gól vstřelil Peter Pipiška střelou zhruba z pětaadvaceti metrů na přední tyč a další dvě až tři možnosti se nám nepovedlo dotáhnout,“ uvedl Červenka.

Jednobrankové vedení dávalo o přestávce naději na zisk dalších tří bodů. „Pokyny byly jednoduché. Abychom nepřestávali být aktivní směrem dopředu a stále hráli maximálně jednoduše a zodpovědně. Bohužel první polovina druhé půle se nám úplně nepovedla. Dost jsme kazili a nepodrželi míč. Pak se již hra vyrovnala a začali jsme být opět nebezpeční i my,“ podotkl kouč ČLU.

„Domácí úlně nějakou vyloženou šanci asi neměli, ale ať už závarů nebo situací, z kterých jsme mohli inkasovat, tam několik měli. Ale povedlo se nám to zodpovědně ubránit,“ byl spokojen Červenka, který kvitoval druhý gól Pipišky devět minut před koncem: „Domácí sehráli malou domů, ale Pipi pokračoval v pohybu a při kličce, kterou mu chtěl domácí brankář udělat, mu vypíchnul balon a dal do prázdné branky. Po gólu už jsem byl přesvědčený, že zvítězíme. Navíc mi přišlo, že domácí už pak rezignovali.“

Český lev-Union je třetí v krajském přeboru a dotáhl se bodově právě na svého soupeře. Na vedoucí Nespekly ztrácí Beroun pouhý bod. „Samozřejmě jsme rádi, ale musíme hlavně koukat sami na sebe,“ ví dobře Michal Červenka.

PFA B – ČLU Beroun 0:2 (0:1)

Branky: 14. a 81. Pipiška.

Rozhodčí: Bydlák, Nehasil, Jeník.

ŽK: Nerad, Dvořák, Matoušek – Krpálek, Pipiška.

Diváci: 120.

Český lev-Union Beroun: Pelc, Tarhaj (71. Novosad), Krůta Jak., Lhotka, Břížďala, Počta, Lacina, Pipiška (90. Frydrych), Krpálek, Poslední (90. Šikander), Horel (89. Holeček). Trenér: Michal Červenka.

Další program: ČLU Beroun - Tuchlovice sobota 17:00 hřiště Na ostrově