Předem bylo jasné, že některý z týmů by se v sobotu mohl posunout do čela tabulky. „Do Čisovic jsme jeli napravit domácí utkání s Novou Vsí, které jsme doma měli zvládnout za tři body. Tušili jsme, že nás tam nečeká nic lehkého,“ uvedl Carván.

Jeho tým se po půlhodině hry ujal vedení Václavem Šebkem. „Při prvním gólu Šebka se mi podařilo obejít obránce a dát balón pod sebe na malé vápno, tam si ho našel Venda Šebek a uklidil k tyči,“ popsal úvodní trefu Carván, který dodal: „O půli jsme si řekli, že musíme přidat ještě gól a hru trochu uklidnit. Po gólu Matěje Herejta jsem už neměl žádné pochybnosti o výhře.“

Cestu za třemi body trochu Cerhovicím zkomplikoval gól Brabence na 1:2. „Jediný gól jsmě dostali z trestného kopu. Myslím, že tam byla i nějaká teč, ale nemyslím si, že jsme potom znervózněli. Do konce byla chvíle a v bráně zkušený Mára Mojžíš, který byl po celý zápas fantastický,“ pochválil veterána v brance Unionu Carván.

Fotbalista Tomáš Souček
Karanténa a hned na plac? Souček se těší, West Ham také

Definitivní tečku v podobě proměněného pokutového kopu přidal v závěru kapitán Roman Fulín. „Penalta byla na Vaška Šebka, soupeř se totiž už soustředil spíše na útok, a tak Vaška dokázal zastavit už jen jedině faulem,“ uvedl Tomáš Carván, jenž dodal: „S první příčkou jsme spokojeni, ale musíme dál pracovat a potvrdit body doma v následujících utkáních. Ještě jednou bych rád poděkoval za celý tým Marku Mojžíšovi, který nám svým výkonem nesmírně pomohl.“

Čisovice – Cerhovice 1:3 (0:1)
Branky: 80. Brabenec - 33. Šebek, 62. Herejt M., 90. Fulín PK. Rozhodčí: Hubička, Špaček, Vender. ŽK: Svozil, Brabenec, Prachař – Šebek, Carván, Štěpnička, Šmíd. Diváků: 120.
Union Cerhovice: Mojžíš, Cibulka, Štěpnička, Šebek, Herejt M., Větrovský A., Obleser, Fulín, Hnízdil (74. Větrovský F.), Carván, Šmíd. Trenér: Franěk.