Přece jen o to level výš než „pralesní“ liga, takže loděnický kanonýr dostal přednost.

Po rozhodnutí vlády o zastavení sportovních soutěží čekalo loděnické fotbalisty v I. B třídě na nějakou dobu poslední utkání. Na Jánské přivítali zatím poslední celek tabulky Velké Přítočno, který však v prvním poločase s domácím celkem držel krok, jenom nedokázal žádnou příležitost proměnit. Po přestávce se už rozdíl mezi oběma mužstvy výrazně projevil a Loděnice zvítězila vysoko 8:1.

Fotbalisté domácí Čechie těsně zdolali Freyburg Trubín.
Hořovický lídr padl, na trůn se usadil opět Nižbor

Tomáš Herejt začal své galapředstavení už za stavu 1:0 pro zelenobílé. „Naše kombinace v pokutovém území přinesla brankovou pojistku, na jejímž konci Herejt udělal kličku brankáři a zasunul míč do branky na 2:0,“ popsal úvodní gól vedoucí loděnického týmu Jiří Gall. Loděnický šutér pak zvyšoval na 4:0. „Majer zatáhl míč po levé straně, přesným centrem našel před brankou nabíhajícího Herejta, který nadvakrát dostal míč do sítě,“ uvedl Gall.

Další minuty byly ve znamení domácího kanonýra, loděnický vedoucí vše popsal takto: „V 56. minutě pas Šolce nasměroval Herejt hlavou jen do brankáře. O minuty později si Tomáš vyměnil míč s Hrudkou, prostřelil Nedvěda a hattrick byl na světě. Za chvíli brankostroj pokračoval, když v pokutovém území držel rukami Blecha právě pronikajícího Herejta a rozhodčí to potrestal nařízením penalty, kterou prudkou střelou pod břevno proměnil Jeřábek.

Roman Bednář z Příbrami (vlevo) a Pavel Košťál z Brna.
Trenér Šilhavý chyběl, říká bývalý reprezentant Bednář

Hosté pak sice snížili, ale v 73. minutě jejich obrana odvrátila centrovaný míč k Herejtovi, který poslal míč z pětatřiceti metrů lobem přes brankáře, který byl daleko z branky, do opuštěné branky, a již podruhé v podzimní části soutěže se trefil v jednom utkání čtyřikrát.“

Zisk povinných bodů upevnil před přerušením soutěže postavení zelenobílých v horní polovině tabulky. Díky čtyřem gólům proti Velkému Přítočnu vede Tomáš Herejt tabulku střelců ve skupině A krajské I. B třídy, když má na svém kontě už třináct zásahů, což je průměr jeden a půl gólu na odehraný zápas. Druhý je jeho spoluhráč Milan Hrudka společně s Dominikem Žďánským ze Zavidova, oba dosáhli devíti vstřelených branek.