Chlumec – Černolice 3:1

V tomto ročníku se Chlumci hodně daří a drží se na stupních vítězů. „Konečně už nedostáváme tolik gólů po zbytečných chybách a většinu šancí, co si vytvoříme, tak proměňujeme, to se dříve nedělo,“ uvedl kapitán týmu Jaromír Schreiber. Černolice ale nejsou lehkým soupeřem. „Příprava probíhala klasicky. Zhodnocením silných stránek soupeře a pote jejich eliminaci, což se nám až na jeden případ povedlo,“ vracel se k utkání domácí středopolař. Jeho tým vstřelil tři góly. „První padl po našem rychlém protiútoku ála Real Madrid. Vzápětí soupeř odpověděl a využil tak špatně zorganizované obrany. Náš druhý gól padl opět po rychlé akci a třetí byl třešničkou na dortu, kdy náš Messi (David Turický) chytře přehodil gólmana,“ smál se Schreiber. Na jeho celek čeká v neděli derby na půdě rezervy Hořovicka.

Králův Dvůr B – Choteč 4:2

V roli favorita nastoupil do utkání s nováčkem z Chotče rezervní tým Cábelíků. „Do utkání jsme šli s cílem získat po třech ztrátách jasně tři body. Na začátku utkání jsme vstřelili branku a vypadalo to, že to bude jednoduchý zápas. Bohužel hosté využili v prvním poločase naše dvě hrubky v obraně a záhy bylo skóre 1:2. Naštěstí jsme do poločasu vyrovnali a dokonce si vypracovali několik jasných příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Do kabin se šlo za stavu 2:2,“ hodnotil první poločas trenér domácích Adam Novák. Ve druhém dějství už stříleli branky pouze domácí. „Do druhé půlky bylo k vidění nasazení našeho celku, který šel za svým cílem a tím bylo urvat důležité body. Dvě branky v druhém poločase za béčko dal Petr Svoboda a konečný výsledek byl 4:2. Hattrickem se blýskl právě on. Utkání mohlo dopadnout i vyšším skóre,“ myslí si Adam Novák, který dodal: „Ale jsme rádi, že jsme získali tři body a posunuli se v tabulce na krásné čtvrté místo. Zápas to byl na branky velmi pohledný.“

Ilustrační foto
Neumětely zaskočily Chyňavu přesně zakončenými brejky

Rudná – Loděnice 0:3

Hosté sice dohrávali v devíti lidech, ale přesto se radovali ze tří zasloužených bodů. Loděnici poslal v prvním poločase do vedení Jiří Prokop. Ve druhém dějství se dral do útoku Lukáš Paleček, byl zastaven ofsajdovým praporkem, přičemž ještě centroval. Rozhodčí Budil mu bez slitování udělil druhou žlutou kartu a bek hostů šel pod sprchy. „Nestačil jsem pohyb zastavit, bylo to přísné,“ řekl Paleček, s čímž se nedá jen souhlasit. Jenže Rudná byla bezzubá, Loděnice předvedla skvělou kombinaci, na jejímž konci byl Jan Majer a hosté vedli o dvě branky. V 79. min. šel pod sprchy předčasně po druhé žluté další loděnický hráč Tomáš Lehocký. Jenže Rudné se nedařilo, což potvrdil třetím gólem v její síti Jan Křížek.

Hořovicko B – Lety 1:3

Po úvodních dvaceti minutách mohli vést domácí o čtyři góly, ale prosadil se pouze Grujoski. A když hosté vyrovnali, začala se na domácí kopačky vkrádat nervozita, navíc po vystřídání hráli bez zraněného Macha dvacet minut v deseti. Toho Lety využily a odvezly si tři body.

Zdice – Daleké Dušníky 1:1 PK 4:3

Dušníky naplnily očekávání v podobě silného soupeře. Samozřejmě jsme to očekávali, byl to přeci souboj o první místo, a to se potvrdilo, bylo to vyrovnané utkání. Obě strany měly spoustu šancí,“ řekl autor zdického gólu Tomáš Koželuh, který dodal: „Můj gól padl po dobře kopnutém rohu, kdy balón letěl do nebezpečného místa a už stačilo jen trefit bránu. Jsme spokojeni, i když víme, že jsme měli dostatek příležitostí na to rozhodnout i v základní hrací době, ale to měl i soupeř. My jsme rádi, že jsme dokázali vítězství dotáhnout alespoň na penalty.“

Ilustrační foto.
Divizní Beroun stoupá tabulkou vzhůru