Přestože oběma celkům chybělo dost hráčů, tak se za ideálního, fotbalového počasí hrál pohledný a slušný fotbal. Pátý celek okresního přeboru byl od začátku utkání v defenzívě a domácí hráči brzy získali náskok.

Loděnice - Nový Jáchymov 7:1 (4:0)

Branky: Herejt 2, Hrudka 2, Žižka, Dreksler (PK) - Spurný. Statistika: střely na branku 13:4, mimo 12:3, rohy 8:3, ofsajdy 4:1. Rozhodčí: Marx.

Parní vlak přijel do Rakovníka.
SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Do Berouna přijede historická lokomotiva

Už v 7. minutě prodloužil dlouhý výkop brankáře Drekslera v hlavičkovém souboji Majer na rozběhnutého Herejta, který udělal kličku brankáři a do prázdné branky otevřel účet zápasu - 1:0. V 11. minutě Žižka našel centrem před pokutovým územím Hrudku, který pohotovou střelou z otočky trefil pravý spodní roh branky hostí - 2:0. V 15. minutě si pohrál na levé straně u postranní čáry s obráncem a jeho centr do šestnáctky umístil přesně k pravé tyči opět Hrudka - 3:0. Po chvíli prošel Herejt až před brankáře, poté hledal u druhé tyče nabíhajícího Dostála, ale obránce před ním stačil ukopnout míč na roh.

Ve 29. minutě po rohu Mráze trefil Majer hlavou jen náruč brankáře. Po půlhodině hry poprvé zahrozili z brejku hosté, centrovaný míč posunul Vlasák jen kousek, ale dobíhající útočník branku netrefil. Následný pokus Herejta z přímého kopu několik metrů od hranice pokutového území těsně minul pravou šibenici. V 39. minutě si centrovaný míč z levé strany srazil hostující obránce před dobíhajícím Herejtem do vlastní branky - 0:4. Před poločasem Herejt sám před brankářem hledal ještě u druhé tyče před prázdnou brankou Majera, ten však míč do branky nedorazil.

Ve druhém poločase zelenobílí povolili a dovolili i několikrát zahrozit hráčům z Jáchymova. Větší šance se rodily ale na domácí straně. Hrudka běžel sám na brankáře, ale neprostřelil jej. Až v 58. minutě domácí hráči rozebrali hostující obranu, na jejím konci posadil hostujícího brankáře a poslal míč do odkryté branky - 5:0. Po chvíli se Žižka přesvědčil, že střílet z dálky se vyplácí, když jeho rána z 25 metrů skončila přesně v levém dolním rohu - 0:6. Po chvíli byli blízko branky hosté, když po rohovém kopu se jejich hráč protlačil k prudké hlavičce a Dreksler musel vytáhnout povedený zákrok, aby vytlačil míč nad břevno.

Ilustrační foto
Divizní Beroun si užívá kladenský trojboj, v sobotu hraje od čtvrt na jedenáct

Další únik Hrudky byl zastaven až podkopnutím v pokutovém území a nařízený pokutový kop proměnil prudkou střelou do prostředka branky brankář Dreksler. Hosté se dočkali čestného úspěchu v 79. minutě, kdy po nepovedeném ofsajd-systému Spurný přehodil Drekslera - 7:1. Před koncem odmítl razítko na výsledek Dostál, když mu Herejt předložil míč do ideální pozice před odkrytou branku, ale domácí veterán branku přestřelil.

Nevydařené jaro, kdy jsme si fotbalu moc neužili, zakončí zelenobílí opět v sobotu 13. června v 16 hodin hodin, kdy přivítají dříve tradičního soupeře Sokol Měchenice, který je v současné době účastníkem okresního přeboru Prahy - západ.

Jiří Gall