Trubín - Nový Jáchymov 5:1

Obrana Nového Jáchymova předvedla doslova den otevřených dveří. Hráči byli daleko od soupeře a přes snahu to nestačilo na kvalitu protivníka. V 10. min. unikl Jiří Klička a v malém vápně jej nedovoleně podrazil Červenka. Z penalty faulovaný střelu dobře utáhl k tyči - 1:0. Hned v další minutě domácí úspěšně zakombinovali, na konci akce Rajtr uvolnil Vokáče, jenž z očí do očí brankáři se nemýlil - 2:0. Ve 20. min. uvolnil nezištně Vokáč Brodana, který mířil nekompromisně pod víko - 3:0. Určitá naděje svitla pro Čechii v 35. min., kdy Morstein připravil v pokutovém území pro Vlčka, ten orazítkoval tyč, ale dostal od obrany reparát a tentokrát byl úspěšný - 3:1.

Po změně stran prošel v 48. min. Radek Klička mistrně přes tři protihráče a ideálně připravil pro Brodana, který snadno dal na 4:1. K lepším momentům závěru patřila 77. minuta, kdy se nádherně trefil Brodan a napnul síť - 5:1.

Cembrit Beroun - Březová 4:6

Naprostý kolaps zadních řad Cembritu, sice nebylo pět hráčů z posledního zápasu v Žebráku, ale takový výkon je ostuda. Pro dokreslení stačí uvést, že Březová za celý podzim vstřelila dosud pět branek a nyní šest! Březové stačila obětavost, nasazení a lepší produktivita. Jejímu Vedení se dokonale vydařil tah se zařazením Matěje Svobody na hrot. „Ač padlo deset gólů, úplně otevřený fotbal nahoru dolů to nebyl. Spíš tam na obou stranách padlo, co letělo na branku,“ postřehl brankář vítězů Martin Košťálek. “Pro nás byl důležitý gól na 1:1 po prvotním tlaku domácích právě do této chvíle. Potom jsme domácí přehrávali hlavně ve středu hřiště a vytěžili z toho do půle vedení 3:1. A pak stejně důležitý byl gól na 4:1, kdy šel Jirka Kadlec skoro z půlky sám na bránu. V té době nás totiž domácí dost mačkali. Potom jsme trochu povolili a domácím dali prostor na snížení, ale vždy jsme zase kontrovali,“ uvedl Košťálek.

Březová je nováčkem přeboru. „Úroveň přeboru je určitě vyšší než třetí třída. Všechny týmy jsou dobře fyzicky připravené, ale nečekali jsme nic lehkého. Na druhou stranu nás zatím nikdo výrazně nepřehrál, snad až na Chyňavu. Bohužel naším hlavním problémem je útok, kde nám chybí zkušenost a kvalita. Možná jsme to dnes prolomili,“ věří Martin Košťálek.

Ilustrační foto
Nebohá Svatá dostala od Podluh půltucet

Chyňava - Komárov B 5:0

Chyňava byla lepším týmem. Rezervě nutno uznat, že hrála velice slušně a snažila se o herní projev. Porážka byla dost krutá, neboť Komárov B měl velkou možnost na vstřelení branky, kdy dva hráči byli sami před brankářem, ale Baštář příležitostí pohrdl. Dva góly domácích vstřelil Zdeněk Steiner. „Na oba mi nahrál brácha Daniel a pokaždé to bylo ideálně do běhu a pak už jsem poslal dvakrát míč podle vyběhnutého brankáře. Jednou na přední tyč a jednou na zadní. Takže žádné rány, ale chytře po zemi,“ byl spokojený úspěšný střelec. Vedle Steinera se trefil třikrát Jaromír Hebeda. „Hebi se mi omlouval, že dal tři góly a trošku mě zastínil,“ smál se Steiner, který dodal: „Když on hraje, tak je to pro nás velké plus, umí rozhodnout zápas. Škoda, že laboruje se zraněním a není stoprocentně fit. Ovšem naše góly jsou odměnou celému týmu, který nyní maká a vytváří nám šance, které se daří proměňovat.“

Chyňava útočí na čelo tabulky. „Jsme momentálně na druhém místě, ale tabulka je velmi vyrovnaná, takže se to vše může rychle změnit. Samozřejmě je naším cílem hrát nahoře a snažit se předvádět dobrý fotbal. Koukáme teď na každý zápas zvlášť a nehledíme dopředu. Nechceme opakovat chyby ze začátku sezony,“ zamyslel se Zdeněk Steiner.

Tlustice - Karlštejn 3:0

Zasloužený výhra domácích, když soupeř bojoval a nic nevzdával ani za nepříznivého stavu. V 4. min. za ruku byla nařízena penalta, kterou Pavel Ungr proměnil. Postupně dvakrát v ideální příležitosti zakončoval vedle Bláha vedle. V 40. min. si zpracoval P. Ungr na prsou míč a z voleje nedal brankáři šanci - 2:0. V druhém dějství si hosté vypracovali několik závarů a nebyli herně špatní. Nejprve je vystrašil hlavičkou do tyče Bláha a v 69. min. utažený rohový kop prošel přes celé vápno a hlavou Keckstein napnul síť. „Domácí brzy otevřeli skóre z penalty a to je nastartovalo k vítězství, druhý gól jsme jim darovali po hrubce v obraně. Do druhé části jsme sice výkon zlepšili, trefili jsme břevno, ale Tlustice si průběh hlídala a výhru pojistila třetí brankou. Postrádali jsme týmový výkon, snažili jsme se hrát individuálně, což ale k úspěchu samozřejmě nevede," hodnotil zápas karlštejnský Michal Šaman.

Ilustrační foto
Kopáč: Měl jsem velikou radost