Jakoby čarovná noc omámila hráče Karlštejna, kteří měli na svém kontě pouhý bod. Po devítigólové přestřelce zdolali druhý Trubín, který tak ztrácí na vedoucí Neumětely tři body. Šemíci totiž vyhráli v Nižboru 4:1.

Atraktivní utkání pod hradem Karlštejn

S jedním bodem se Karlštejn krčil na samém dnu tabulky. Přesto si dokázal vyskočit na druhý celek tabulky. Freyburg ještě zřejmě nevěří, jak mohl pod hradem prohrát. Karlštejn čekal na domácí výhru dva a půl roku!

Zpočátku to ale nevypadalo na úspěch domácích, když novice v karlštejnské brance sedmnáctiletého Romana Jedličku překonal z penalty Jiří Klička. Za deset minut ale bylo vyrovnáno, když penaltu na opačné straně proměnil Šimon Zajíc. Tím začal své excelentní představení, když za chvíli obešel dva protihráče a zamířil na 2:1. Po čtyřech minutách zamířil Karlštejn opět do sítě, jenže střela Martina Červenky byla vlastní. Stav byl srovnán. Hosté pak museli vykopávat míč z brankové čáry, ale domácí hráli velmi dobře, což potvrdil Zajíc svým třetím gólem v utkání.

Trubín ale dokázal ve druhé půli opět vyrovnat, Jiří Klička zahrával druhou penaltu, brankář mu jí sice vyrazil, ale exekutor byl při dorážce úspěšný. Po chvíli však přišel závar před trubínskou svatyní, přičemž se prosadil Lukáš Bočkaj, který strhl vedení opět na domácí stranu. To však nebyl gólovým hodům konec, po třech minutách vyrovnal na 4:4 Daniel Stehlík.

Jenže domácí bojovali o své první vítězství v této sezoně a to se jim vyplatilo. Devět minut před koncem sudí Kareš ukázal opět na penaltový puntík. Karlštejnský hrdina Zajíc nezaváhal a proměnil na 5:4. V závěru se Trubín pokusil o vyrovnání, ale proti byl gólman Jedlička, který vytáhl i dobře mířenou střelu do šibenice.

„Neuvěřitelný zápas! Utkání bylo atraktivní od první do poslední minuty. K vidění byly čtyři penalty. Rozdíl v tabulce mezi námi a Trubínem nebyl na hřišti vůbec znát. Soupeře jsme předčili v bojovností, obětavostí, a především jsme konečně proměňovali šance. Pochvala celému týmu za předvedený výkon. A především představení kapitána Šimona Zajíce, který dal čtyři góly. Po dlouhé době jsme si tak po zápase mohli opět zazpívat karlštejnskou hymnu," radoval se vedoucí karlštejnského týmu Michal Šaman.

Blízko druhému místu se posunuly Žebrák a Hořovice B

Ze zaváhání Trubína měli po domácích výhrách hráči Žebráku a hořovické rezervy. Ta přivítala v duelu předních celků tabulky Nový Jáchymov. Když to vypadalo na pohodlný tříbodový zisk Hořovic B, které vedly 2:0, snížil devět minut před koncem hostující Pecha. Definitivní potvrzení domácí výhry zaznamenal v 92. minutě Filip Čapek.

V Žebráku se snažil o zisk bodu předposlední Stašov. „Měli bychom být konečně o něco kompletnější, pár hráčů se vrací po zranění a také budou k dispozici i ti, kteří nemohli v posledních zápasech kvůli práci,“ řekl před zápasem šéf stašovské kopané Václav Zavadil. A na hřišti to bylo znát. Po hodině hry byl stav nerozhodný 2:2, Žebrák však udeřil na konečných 3:2 v 72. minutě Karlem Špotem, který vsítil svůj druhý gól v utkání.