Tlustice – Komárov B 3:0

Byla to jen povinná výhra domácích nad starou gardou Komárova. Ta určitě neudělala ostudu, převažovala její snaha o profesorský fotbal a Tlustice se hodně přizpůsobila hře soupeře. Již dlouho neměl Josef Fišer z Komárova B tolik starostí se sestavením kádru týmu. Domácí situace rychle využili, když v 5. minutě obešel Bartoš snadno obránce, přetažený a nadýchaný centr hlavičkoval z malého vápna k tyči Pavel Ungr - 1:0.

Ve 14. minutě svojí klasickou bombou z 35 metrů trefil Jan Ungr spojnici břevna a tyče. Poté nedokázal Bláha ani opakovanou střelou z úrovně penalty prostřelit dobře postaveného Humla. V 31. minutě unikl po levém křídle Jelen, jeho střelu reflexivním zákrokem zabrzdil brankář a dobíhající Pavel Ungr míč donesl do sítě - 2:0. Před poločasem se uvedl ideálním centrem Jelen a v pokutovém území se volej Říhy nevešel do branky.

I po obrátce pokračoval v zastřelování Jan Ungr. Tlustice měla stále více ze hry. V 63. minutě vyrazil hostující brankář nepříjemnou střelu Bláhy. Za chvíli unikl Turek v křídelním prostoru a ofsajdovou past překonal z úhlu Badarau Stefan-Aurel a platil stav 3:0. Po chvíli si naběhl na dlouhý pas Jelen a z hranice šestnáctky podařeným obloučkem orazítkoval břevno. Postupně přibývaly nepřesnosti a jen se dohrávalo. Vybočením byla 86. minuta, kdy Jirouch pěkně vystřelil z 15 metrů, robinsonádou zachránil brankář Huml.

Nejlepší hráči Tlustice byli Martin Jelen, Jan Ungr a Pavel Jirovský, v dresu Komárova B Lukáš Slepička.

Cembrit Beroun – ČLU Beroun B 2:2

O utkání Deník blíže psal v pondělí. Článek měl zajímavý ohlas. „Jako pokladník mám obrovskou radost. Fotka v novinách je za padesát korun, tudíž si to kluci spočítejte a v sobotu vás opět rád uvidím,“ se smíchem sděloval na sociálních sítích Jan Malý.

Typický obrázek, který je k vidění při nedělních dopoledních utkání berounského Cembritu. Funkcionáři a rozhodčí probírají zasvěceně sobotní výsledky.
Berounské derby mělo skvělou diváckou kulisu
Králův Dvůr si doma poradil s Brozany.
Balšánek: My hráči máme anglické týdny rádi

Chyňava - Stašov 4:2

Stašov začal podle představ trenéra Václava Carvána. „Úvod byl jako z partesu, ale rychle po individuálních chybách jsme padli na dno,“ byl kritický trenér Stašov. V 3. minutě dostal jeho tým do vedení Fiala, ještě čtvrt hodiny Chyňavu trápili, mohli zvýšit, jenže postupně domácí zápas dostali pod kontrolu a zcela zaslouženě zvítězili. „Chtěli jsme napravit naše poslední výsledky, povedlo se,“ mohl být spokojen domácí Daniel Steiner.

Ilustrační foto
V Chyňavě padlo patnáct gólů

Karlštejn -Žebrák 0:1

Trenér Žebráka Martin Žalud pochválil tým za kolektivní, bojovný výkon. Z týmu přece jen vyčnívali David Pergl a Matěj Herejt. Dále byl potěšen, že pokračuje úspěšná úvodní partie, neboť v 10. minutě dostal pas Jan Lukeš, brankář střelu vyrazil a na správné místo dopravil Matěj Herejt, nikoliv David Pergl, jak je uvedeno v zápise. Další tlak přinesl řadu šancí, stav však zůstával nezměněn i přes nastřelené břevno a sólo dvou hráčů na samotného brankáře. Jak patrno, tentokrát Karlštejn zaostal za posledním výkonem.

„Bohužel jsme nedokázali navázat na vítězný výkon z Nového Jáchymova. Žebrák praktikoval agresivní styl hry, se kterým jsme se nedokázali vyrovnat. Navíc jsme chybovali v kombinaci a pouštěli tak soupeře do šancí. V brance nás držel Roman Faist, ale na body to nestačilo, vepředu jsme téměř nic nevymysleli," hodnotil zápas karlštejnský Michal Šaman.

Broumy - Nový Jáchymov 2:7

Tentokrát se jako v ostatních zápasech tohoto kola překvapení nekonalo. Vítězové vytěžil naprosto zaslouženě, klid do jejich řad přinesly rychlé góly. V úvodní minutě zahrával rohový kop Patera, naběhl si Frydrych a přesně k tyči zakončil. V 11. minutě využil Frydrych lišácky výkopu brankáře Kopice a z 35 metrů vrátil míč do sítě. Domácí snížili v 36. Minutě na 1:5, když rohový kop Spousty hezky trefil Šimáček hlavou. Nejhezčí branka padla po super akci po ose Patera, Spurný a hokejovým blafákem Frydrych završil hattrick. Broumy mohly poprvé využít posilu Luboše Šimáčka z Tetína. U Jáchymova se předvedl v dobrém světle Radek Vávra z Hýskova.

Neumětely - Březová 0:1

Další nečekaný výsledek tohoto kola přinesl první výhru nováčka z Březové a ještě navíc na půdě Neumětel. Kuriózní byla 65. minuta, kdy prováděl přímý kop Dupač, teč zmátla brankáře, jenž reflexivně vyrážel čelem na břevno a ven. Březová neměla tentokrát početnou lavičku a na hřiště z ní musel přijít i jedenapadesátiletý trenér Zbyněk Vokáč. Šemíci zapomněli na zadní vrátka a v 78. minutě David Spousta založil rychlý protiútok a vyslal do šance Milana Kadlece, který postupoval dlouhých 25 metrů sám a poté s ledovým klidem zavěsil.

Drozdov – Trubín 3:2

Vyrovnané utkání okořeněné třemi vyloučeními zvládl lépe Drozdov. Trubín tak poprvé prohrál.

Ilustrační foto
Herejt vyslal dvě zkušené navštívenky

Utkání spolukomentoval Ivan Sýkora.