Prohrou s Řeckem 1:2 jste si definitivně zabouchli dveře na Euro. Hodně to mrzí?
To zklamání bylo obrovské. My věřili, že ten zápas dokážeme zvládnout, bohužel se nám to ale nepovedlo.

Tomáš Mičola si zahraje divizi.
Dětmarovice získaly výraznou posilu. Do klubu míří bývalý kapitán Baníku Mičola

Přitom jste nebyli horším týmem než Řekové. A jak řekl trenér Lavička, postup jste si neprohráli s Řeckem, ale spíš hned třeba na úvod remízou doma s Běloruskem.
Je to tak, ale i s Řeky se dalo vyhrát. Víme, že to šlo a tím víc nás to mrzí. Měli jsme i nějaké šance, doplatili jsme však na chabou produktivitu.

Zato Řekové byli ve finální fázi hodně dobří a navíc měli v koncovce i potřebné štěstí.
Řekové ale i v jiných zápasech dokázali dávat góly, zatímco my ne. V tom bych viděl ale i v tomto zápase ten největší problém.

Pro vás v bráně to nebyl moc příjemný zápas, protože jste dlouho příliš práce neměl, ale pak Řekové dvakrát kopli na bránu a dali dva góly…
Mně osobně hodně mrzí, že jsem klukům víc nepomohl a víc je nepodržel. Je to zápas, který mě asi ještě dlouho bude mrzet.

Sto gólů už nastřílel v dresu Tasovic třicetiletý útočník Miroslav Paul.
Za stý gól koupím koleno nebo udělám chleba ve vajíčku, slíbil střelec Paul

Myslíte, že se některý z těch dvou gólů dal chytat?
Vždycky se dá udělat něco navíc a řekl bych, že jak při tom prvním, tak i při tom druhém gólu se dalo třeba zareagovat trochu dřív nebo malinko dřív předvídat. Ačkoli je pravda, že třeba druhý gól šel do brány od tyče.

A co předchozí zápas v San Marinu? Tam uhájit čisté konto bylo povinností?
Přesně tak, tam to byla povinná výhra, abychom si drželi naději i pro klíčový zápas s Řeckem. Jenže ten se nám stejně nepovedl…

Na druhou stranu, když to vezmeme z klubového hlediska, tak dva hráči z druholigového klubu v jednadvacítce, to se cení! Navíc jak vy, tak i Matěj Helešic jste oba zápasy odehráli vždy po celých devadesát minut.
Samozřejmě, že to těší. Je to pro nás oba další zkušenost do budoucna. Oba jsme byli v základu, oba jsme byli na hřišti vždy celý zápas.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Šestý náhradník na plac? Fatální chyba v počtech stála Ostrou výhru

Přitom vy jste na podzim ve druhé lize v klubu nechytal…
Jenže to je logické, protože mi v úvodu sezony hrozila operace ramena a naštěstí se to vyřešilo konzervativně. Zdeňku Křížkovi se dařilo a já na tu šanci musím čekat.

Dařilo se nejen Křížkovi, ale i celému mužstvu, ne?
Tak to bývá, že když se daří mužstvu, daří se i jednotlivým jeho členům. Kluci hráli výborně a věřím, že to tak bude i nadále.

Takže i v neděli tři body doma s Vítkovicemi uhrajete?
Vítkovice hrají letos dobře a nečeká nás lehký zápas, jsem ale přesvědčen, že pokud k němu přistoupíme jako k minulým utkáním, že to zvládneme za tři body.

Fotbal. Ilustrační foto.
Netradiční vzpoura nováčků. Tabulce krajského přeboru vévodí tři „zelenáči“