Jenže hned v prvním zápase vyšel jeho tým ve Fortuna Divizi B bodově naprázdno, když doma podlehl Brandýsu nad Labem 0:1. Chuť si napravili fotbalisté z Krušných hor ve druhém vystoupení, když na půdě Libiše předvedli gólový galakoncert, který tradičně režíroval kanonýr Nýber. Nakonec z toho byla parádní výhra 5:0.

Čtyřiadvacetiletý útočník Morkovic David Tesař se v zápase s Boršicemi blýskl čtyřmi přesnými zásahy.
Čtrnáctigólová demolice v krajském přeboru. Tesař: Soupeře nám bylo líto

„K utkání jsme zamířili s jasným cílem, tím byly tři body, i když jsme věděli, že nás nečeká po brzkém vstávání a dlouhé cestě nic jednoduchého,“ smál se Ondřej Nýber.

Obavy tak vzaly na Libiši brzo zasvé. Ostrováci totiž během prvního poločasu třikrát slavili vstřelenou branku a nasměrovali se tak k premiérové výhře v podzimní části. „Vstup do zápasu se nám nadmíru povedl, když už jsme ve čtvrté minutě vstřelili rychlý gól, což nás uklidnilo. Navíc jsme hráli to, co po nás trenéři chtěli, a dařilo se nám konečně i střelecky, když do konce poločasu jsme ještě dvakrát skórovali,“ culil se.

Dobrušský gólman Jaroslav Klofanda (na snímku vlevo s Filipem Šotolou) diriguje obranu v utkání s Jaroměří.
Z gólmana překvapivým střelcem? Ani jsem to neviděl, líčí šťastný Klofanda

I po změně stran tvrdil fotbalovou muziku výběr Ostrova v čele s Nýberem, který ve 48. minutě dosáhl na premiérový divizní hattrick. „I do druhé půle jsme měli parádní vstup, když po třech minutách hry přišel střílený centr zleva a já zavíral zadní tyč,“ podotkl k hattrickové střele Nýber.

Po zbytek utkání již Ostrov plně kontroloval hru a nakonec přidal i pátou branku. „Závěr utkání jsme už kontrolovali a Tolda hlavou upravil skóre na krásných 5:0,“ pochvaloval si šikovný forvard.

Tomáš Netymach.
Šéftrenér Českého lva Netymach: Mladé hráče kazí ega dospělých

Ostrov tak dosáhl na velmi cenné body, premiérové v soutěži. „Výhra je pro nás hodně důležitá, hráli jsme aktivně již od začátku a protrhli jsme gólovou smůlu, což bylo hodně důležité. Můj hattrick pak byl jen takový bonus,“ dodal závěrem kanonýr.

Ilustrační foto
Trest pro Tečovice deset tisíc. Pokutu výtržník prý zaplatí