Ten o prodlouženém víkendu podepsal v Mladé Boleslavi dvouletou smlouvu. „Jsem velmi rád za další velkou osobnost v Mladé Boleslavi. Marek Suchý je zárukou velkého profesionála, který se vrací do české ligy po velmi úspěšných zahraničních angažmá. Jsem si jistý, že výraznou měrou pomůže týmu na hřišti i v kabině," spokojeně komentoval aktuální posílení prvoligového mužstva prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

„Marek Suchý se společně s rodinou chtěl po více než deseti letech v zahraničí vrátit do Česka a jsem velmi rád, že jsme mu toto přání pomohli naplnit," uvedl Viktor Kolář ze sportovní agentury Sport Invest zastupující hráčovy zájmy a dodal: „Přichází v pozici zkušeného hráče, který vedle fotbalových kvalit nabízí také vysokou morálku a vůdcovské schopnosti. Je prověřen starty v kvalitních ligových soutěžích, evropských pohárech i reprezentačních akcích, zároveň má však obrovskou chuť do fotbalu a motivaci stát se opět základním kamenem týmu. V Mladé Boleslavi se opět potká s trenérem Karlem Jarolímem, což hrálo v jeho rozhodování důležitou roli. Navíc Mladá Boleslav po poslední sezóně přebudovává kádr, který bude mít jednoznačně ambici vrátit klub do české špičky."

Vladimí Darida jako kapitán české fotbalové reprezentace při utkání Ligy národů UEFA proti Izraeli.
Překvapivé rozhodnutí. Kapitán Darida se loučí s nároďákem, chce být s rodinou

Fotbalové ambice osobní i klubové potvrdil Marek Suchý, jenž po jednom z tréninků v novém prostředí prohlásil: „Jsem rád kvůli sobě i rodině, že se vracím do české ligy po dlouhých fotbalových letech v zahraničí a budu se snažit naplnit očekávání Mladé Boleslavi. Věřím, že spolupráce s trenérem Jarolímem bude fungovat. Pro příští ligový ročník budeme mít tým opravdu silný a už nyní je vidět, že se skládá dobrá parta."

Odchod do Ruska

Ve zmiňované partě už nebude figurovat ruský bek Alexej Tatajev. Třiadvacetiletý stoper Alexei Tataev skončil ve středočeské Mladé Boleslavi a odchází do ruského klubu PFK Alanija Vladikavkaz, kde fotbalově vyrostl.

V sobotu 3. července 2021 se Alexei Tataev dopoledne rozloučil s dosavadními spoluhráči v mladoboleslavské kabině a v podvečerním čase nasedl v Praze do letadla, které ho dopravilo domů. Skončil tak úspěšnou mladoboleslavskou éru ve své éře profesionálního fotbalisty.

„Byl jsem tady spokojený a budu vzpomínat jenom v tom nejlepším. Angažmá v Mladé Boleslavi mě výrazně prospělo ve fotbalovém růstu. Získal jsem mnoho zkušeností, kterými chci nyní pomoci klubu, kde jsem fotbalově začínal, k postupu z druhé ligy do elitní ruské soutěže," prohlásil Alexei Tataev.

Přípravné utkání: FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram
Boleslav má první letní výhru. Na Radouči vyhrála derby

Po čtyřletém působení v ruském Krasnodaru přišel do FK Mladá Boleslav v lednu 2019 a za dva roky v našem dresu odehrál sedmačtyřicet ligových utkání a dal v nich tři góly, ve čtyřech zápasech českého poháru skóroval jednou. Letošní jaro však promarodil. V ruské druhé nejvyšší lize posílí defenzívu týmu PFK Alanija Vladikavkaz, kde působil v žákovských a dorosteneckých družstvech a věří, že se bude úspěšně podílet na postupu do nejvyšší ruské Premier Ligy.

„Alexei Tataev byl druhým ruským fotbalistou, který se po Komlichenkovi výrazně zviditelnil v Mladé Boleslavi. Děkujeme mu za jeho odvedenou práci a přejeme mnoho úspěchů v jeho další kariéře," rozloučil se s ruským fotbalistou sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Josef Jinoch.