Papíry a jiným smetím přetékající odpadkové koše, po zemi poházené láhve od pití, podle podepsaných láhví by se ještě dalo vystopovat, co si dá rád třeba Rakitič, Alba či Griezmann. To a mnohem více zůstalo po fotbalistech Barcelony v šatně po utkání na Slavii, které španělský favorit vyhrál s vypětím všech sil 2:1.

Utkání 3. kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi SK Slavia Praha a FC Barcelona
Slavia trápí favority, body ale nepřichází. Chybí gólový zabiják

Barcelonští nejen, že v Edenu nepředvedli zdaleka tolik ze svého fotbalového umění, ale ukázali, že ani smysl pro pořádek jim není zřejmě příliš vlastní.

Příklad by si mohli vzít třeba z fotbalistů Japonska. Možná si ještě vzpomínáte na jejich účast na světovém šampionátu v loňském roce. V Rusku tehdy skončili v osmifinále po porážce 2:3 od Belgie.

Místo aby propadli frustraci po rozhodujícím gólu Chadliho ze čtvrté minuty nastaveného času a zanechali po sobě třeba vzteky prokopnuté dveře šatny, čekal na místní uklízečky po tehdejším utkání takřka šokující pohled.

Nejen, že dveře tehdy nebyly prokopnuté, ale za nimi nebyl žádný nepořádek, ale čistotou zářící uklizená šatna. Tomu všemu navíc vévodil v ruské azbuce vyvedený děkovný vzkaz.

Dobré jméno Japonců tehdy podpořili i tamější fanoušci, kteří po sobě po každém utkání svých fotbalistů uklidili na tribunách.

Je vidět, že na Nou Campu se mají ještě co učit.  

Fotbalový zápas skupiny F (liga mistrů), SK Slavia Praha - FC Barcelona, 23. října 2019 v Praze. Na snímku zleva Lionel Messi, Tomáš souček.
Pan Rekord. Messi se opět zapsal do historie