Zprávu, která v letošním roce vyvolala větší ohlas ve fotbalovém světě, byste asi hledali marně. Argentinský útočník Lionel Messi končí v Barceloně. To je téma, které už několik dní plní stránky sportovních rubrik snad po celém světě.

A nejen stránky médií, ale také třeba letiště. Minimálně tedy Le Bourget u Paříže. Právě tam se totiž v neděli večer objevily stovky Messiho příznivců, aby autora 76 reprezentačních branek přivítaly ve francouzské metropoli.

Lionel Messi v slzách potvrdil odchod z Barcelony po 21 letech.
Messi se loučil v slzách: Nechtěl jsem odejít. Dětem slíbil, že se vrátí

Jenže ani v jednom z telefonů, které byly připraveny zachytit přílet hvězdného hráče, se kýžená fotografie neobjevila. Čtyřiatřicetiletý kanonýr totiž nedorazil.

Zdroj: Youtube

Pařížané jsou i tak na předním místě seznamu favoritů na Messiho angažování. Sešel by se tak s bývalým spoluhráčem Neymarem a společně s Brazilcem a francouzským útočníkem Kylianem Mbappém by vytvořili útok, od nějž by si v Paříži slibovali opravdu hodně.

Nicméně všechno může být možná ještě úplně jinak. Katalánci se totiž chtějí bránit a pokusili se u soudu zablokovat Messiho odchod, který má nastat z důvodu pravidel finanční fair play španělské La Ligy. Barcelonu totiž tíží obrovský dluh a hvězdu si zkrátka nemůže dovolit.

Lionel Messi
Šokující obrat v jednání. Barcelona nepodepíše Messiho, hon na hvězdu začíná

Zdá se tedy, že i v dalších dnech budou mít fanoušci fotbalových příběhů o zábavu postaráno. Jak nakonec dopadne?