Ještě předtím stihl natočit jiné video pro fanoušky plzeňské Viktorie. „Neříká se mi to lehce, ale dostal jsem skvělou nabídku z Brugg a po dohodě s panem Šádkem i trenérem Guľou jsem se rozhodl, že je nejvyšší čas ochutnat jinou ligu,“ prohlásil Krmenčík.

A připomněl, že se jeho kroky zase střetnou s bývalým parťákem z Plzně Patrikem Hrošovským, jenž působí v Genku. „Páťu budu mít vedle sebe, i když trochu vzdáleně. Kamarádi zůstaneme, i když budeme válčit proti sobě,“ usmál se.

Video Club Brugge k přestupu Michaela Krmenčíka:

Na novou výzvu se Krmenčík moc těší. „Doufám, že i vy mě chápete. Strávil jsem v Plzni spoustu sezon, dal jsem za Viktorku hodně gólů,“ vzkázal fanouškům. A vše zakončil příslibem. „Až mě v Bruggách nebudou chtít, moje cesty povedou zase k vám. Děkuji, byli jste mým hnacím motorem. A nejen mým, ale celého týmu,“ dodal Krmenčík.

Milan Baroš.
Případ Baroš uzavřen. Napadení policie vyvrátila, legenda Baníku žádá omluvu

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejnit. „Splňovala ale, na rozdíl od všech předešlých, veškeré naše požadavky,“ řekl Adolf Šádek, generální manažer plzeňské Viktorie.

Spekuluje se o sumě mezi šesti a sedmi miliony eur. Více Bruggy v historii zaplatily jen za svoji největší hvězdu brankáře Simona Mignoleta, když přestupoval z Liverpoolu, a nigerijského útočníka Davida Okerekeho, jenž teď bude Krmenčíkovým konkurentem. V 17 ligových zápasech vstřelil devět gólů. Nejlepším střelcem Brugg je ale záložník Hansi Vanaken, který dal ještě o dvě branky víc.

Tomáš Souček
Co čeká na Součka? Když hned zazáří, fanoušci si ho zamilují

Včera už Krmenčík s novými spoluhráči poprvé trénoval, zítra by mohl nastoupit v lize proti Antverpám. Ano, proti klubu, jenž v létě vystavil viktoriánům stopku v evropských pohárech.

„Michael si prošel složitým obdobím, kdy se musel vypořádat se zraněním kolena. Dokázal se však vrátit v plné síle, takže o něj byl znovu zájem v zahraničí,“ ocenil Šádek. „Měli jsme dohodu, že v případě lákavé nabídky pro obě strany mu nebudeme bránit v odchodu. Přeji Míšovi, aby se mu na jeho prvním zahraničním angažmá dařilo,“ doplnil.

Adam Jánoš v dresu ostravského Baníku v utkání proti Spartě Praha
Dva Pražáci v Ostravě: Hrát za Baník? Zdálo se nám o Spartě a Slavii