V zápase s Jabloncem si poranil tříslo.

„Štve mě to moc. Ale bohužel je to tak. Jsem zraněný a kluci to musí zvládnout beze mě,“ vykládal smířeně, zatímco jeho spoluhráči na domácím hřišti Sevilly trénovali.

„Nemá cenu jít přes bolest, nepomohl bych týmu ani sobě. Bude lepší, když místo mě naskočí zdravý Roman Polom,“ potvrdil Jemelka odhad, kdo se postaví na jeho místo.

Jak ke své smůle přišel, to prý ani sám netuší.

„Vůbec nevím, jak se to stalo. Zničehonic mě v třísle začalo píchat, asi ve třicáté minutě a postupně to zesilovalo. V poločase jsem říkal, že mě to bolí a ještě to zkusím, ale nešlo to,“řekl a potvrdil, že sevillská odveta, o kterou přijde, mu přišla na mysl takřka okamžitě.

Stadion Sevilla FC
Velká noční bitva. Sigma se "před nejlepšími fans ve Španělsku" pokusí o zázrak

„Hned mi to v hlavě bliklo. Asi jako všem,“ pousmál se.

Těšit ho může alespoň to, že mohl s týmem cestu absolvovat.

„S tím, že nebudu hrát, už jsem srovnaný. Jsem rád, že jsem sem mohl aspoň letět. Že můžu fandit přímo tady na stadionu. Kluci si ze mě dělají trochu srandu, že jsem tady na výletě, ale to přežiju a vlastně je to pravda,“ řekl objev minulé ligové sezony.

Jak dlouhá bude jeho pauza, to zatím netuší. Zatím to vypadá, že je to natažené. Žádná trhlina, nebo vážnější poškození se neprokázalo. Dostal jsem injekci, ale to chvíli potrvá, než to zabere. Mám takové zranění poprvé, vůbec nevím, na jak dlouho to bude,“ prozradil.

A tajně doufá, že by snad čtvrteční zápas třeba ještě nemusel být pro Sigmu v této pohárové sezoně poslední.

„Pořád mám špetku naděje, že si Evropskou ligu ještě zahraju. Klukům věřím že ještě zabojují. Nic není úplně ztracené, i když je jasné, že to bude strašně těžké,“ uvědomuje si víc než dobře olomoucký stoper.

I kdyby to večer nevyšlo, Jemelka věří, že se do Evropy Hanáci zase brzy podívají.

„Tohle je motivace pro každého z nás. Je to úplně něco jiného než naše liga. Právě s tím jsme se zatím moc nesrovnali. Takové zápasy chce hrát ale každý hrát i do budoucna,“ dodal Jemelka.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Jílek v Seville: Není se na co šetřit, trápení v lize teď nebude hrát roli