Online reportáž

Rušno mají konkrétně v druhé německé bundeslize. Nejen, že v Německu přistoupili k nevídanému opatření, kdy se tamní fotbalové zápasy budou hrát za zavřenými dveřmi, tedy bez účasti diváků, ale už mají ve svých řadách i první případ nákazy koronavirem.

Konkrétně se jedná o fotbalistu Hannoveru Tima Hüberse. Mladý stoper patřil minulý týden ke klíčovým postavám zápasu proti Norimberku, který jeho tým vyhrál 3:0 a třiadvacetiletý hráč k triumfu přispěl jednou brankou.

Pierre-Emerick Aubameyang a Alexandre Lacazette v dresu londýnského Arsenalu
Hráči Arsenalu museli do karantény. Hrát nechtěl ani Wolverhampton, ale má smůlu

Už během víkendu se ale v rodném Hildesheimu zúčastnil soukromé akce. Jakmile zjistil, že zde byl ve společnosti člověka nakaženého koronavirem, zašel za týmovým lékařem. Následné vyšetření pak potvrdilo nákazu i u něj.

Co je koronavirus.Zdroj: Deník

Hübers, který od víkendu nebyl v kontaktu se spoluhráči, zůstává v domácí karanténě. „Timo se zachoval příkladně. Sám nevykazoval žádné příznaky, ale když zjistil, že s ním byla na té akci pozitivně testovaná osoba, šel sám za lékařem,“ pochválil přístup fotbalisty sportovní ředitel klubu Gerhard Zuber.

Prázdné hlediště na fotbalovém stadionu. Ilustrační snímek
Fotbalová liga bude pokračovat. Nejbližší dvě kola se ale odehrají bez diváků

Kromě Německa a Řecka měli potíže s koronavirem už i v Dánsku. Pozitivní test měl bývalý reprezentační záložník Thomas Kahlenberg, přičemž ještě předtím, než nastoupil do karantény, navštívil fotbalové utkání mezi Bröndby a Lyngby.

Nejvyšší fotbalové soutěže v České republice budou v příštích dvou kolech probíhat bez diváků. Poté následuje reprezentační přestávka.

MFK Karviná - FK Teplice 3:0
Vondrášek: Riziko nákazy začíná být velké. Jsem rád, že mí nejbližší budou doma

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník