„Jsme v letadle a vypadá to, že se rozpadá,“ uvedl fotbalový útočník podle argentinských médií. Posléze dodal, že je „skutečně vystrašený“ a vyjádřil obavy, zda pro něj někoho vyšlou, když se neozve do půl hodiny.

Letadlo vyrazilo z Francie v 19:15 tamního času a pohybovalo se ve výšce pěti tisíc stop. V blízkosti ostrova Guernsey požádal pilot o snížení letové hladiny. Podle listu The Daily Mail měl stroj problémy již při startu, když vzlétl až na čtvrtý pokus.

Fotbalista Emiliano Sala po podpisu smlouvy s Cardiff City
Letadlo s milionovou fotbalovou posilou Cardiffu zmizelo. Pátrání je neúspěšné

Letová kontrola ztratila s posádkou kontakt ve chvíli, kdy se letoun nacházel ve výšce 2300 stop.

Minimální šance na přežití

„Jednomotorový letoun PA-46 Malibu byl na cestě z Nantes ve Francii do Cardiffu ve Walesu. Na palubě byli dva lidé. Vytvořili jsme pátrací model na základě předpokládané pozice stroje a na místo vyslali veškeré dostupné prostředky,“ informovala policie z ostrova Guernsey, který patří mezi závislá britská území.

Pátrání bylo v noci přerušeno kvůli nevhodným povětrnostním podmínkám, od středečního rána však znovu pokračuje. Obnovilo se hned po rozbřesku. "Pátrání pokračuje. Dvě letadla odstartovala a zaměřila se na oblast, kde je největší naděje něco najít," dodala policie ve středu ráno. Šance, že je posádka letounu stále naživu, je však minimální. 

Osmadvacetiletý útočník Emiliano Sala hrál od roku 2015 v Nantes, kde vstřelil celkem 48 gólů. Na podzim byl třetím nejlepším střelcem francouzské Ligue, přičemž vsítil 13 gólů. V zimním přestupovém období se stal nejdražší posilou v historii velšského fotbalového klubu Cardiff City, hrajícím slavnou Premier League. Ten za něj zaplatilo 17 milionů eur (přibližně 425 milionů korun).

Cristiano Ronaldo.
Ronaldo dostal za daňové úniky podmínku a vysokou pokutu