Branku Hanáků měl na svědomí Jakub Plšek, který v závěru prvního poločasu zůstal úplně volný na zadní tyči a placírkou uklidil pohodlně balon do sítě. Vyrovnával tak na 1:1 poté, co Opava vedla zásluhou Jursovy povedené střely.

„Dívali jsme se na ně na videu a dostali docela dost gólů takhle ze zadní tyče, takže jsme toho využili,“ potvrdil Plšek, který dal druhý gól na jaře, i slova trenéra Václava Jílka, který přiznal, že v opavských standardkách našel slabinu.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Sigma prohrála v Opavě. Jistotu záchrany stále nemá

„Byl to dárek. Pozorně jsme bránili, nadřeli jsme se na gól a pak přijde standardka a začínáme znovu. To se nesmí stávat,“ láteřil domácí kouč Ivan Kopecký.

Po duelu to byl ale on, kdo se mohl smát, protože sedm minut před koncem dorazil po Zavadilově střele z trestného kopu míč do sítě Tomáš Smola. „Nedohráli jsme to, blbě se to odrazilo ke Smolovi, který to dorazil, bohužel. Rozhodla produktivita domácích, protože pokud se nepletu tak měli dvě střely na branku,“ mračil se Plšek.

Druhý poločas ale jeho týmu skutečně moc nevyšel. Na začátku měla Sigma dva náznaky příležitostí, ale pak se dobrých 15 minut dělo vše důležité před olomouckou brankou. Po hlavičce Janetzkého pomohla Sigmě tyč.

„Ve druhém poločase jsme hodně chybovali v rozehrávce a v podstatě jsme jim ten tlak nabídli vlastní nemohoucností. Dělali jsme zbytečné ztráty a z toho plynuly jejich šance,“ soudil Plšek. „V prvním poločase jsme byli lepší a těch šancí měli docela dost, ale bohužel z toho byl jenom ten můj gól,“ dodal.

Ruka to byla, to asi každý viděl

Plšek byl ještě u jedné důležité situace. Ve druhém poločase za stavu 1:1 se Sigma dožadovala penalty za ruku Svozila. Rozhodčí Adámková ji však neodpískala.

„K tomu se nebudu vyjadřovat, abych nedostal nějakou pokutu," začal Plšek. „Jejich stoper jde do skluzu, ruku má od těla, balon letí do brány… Ruka to byla, to asi každý viděl,“ dodal po chvíli.

Petr Ševčík a Eden Hazard
Skvělý Hazard. Všem nám motal hlavy, přiznal slávista Ševčík

Pokud před zápasem Olomoučtí mohli ještě bojovat o šesté místo, po této porážce se jejich šance dvě kola před koncem základní části ztenčily. „Já ale nebudu říkat, že hrajeme o šestku, my hrajeme o to, abychom zbytek zápasů, které jsou před námi vyhráli.“

Matematickou jistotu Sigma nemá ještě ani ohledně účasti ve skupině o 7. - 10. místo. Byť tady má stále situaci pevně ve svých rukou.

„Už po minulém utkání, že by se musel stát zázrak, abychom spadli do té skupiny poslední. Ale trenér nám každý den na tréninku připomínal, že ještě musíme vyhrát. Bohužel se to nepovedlo. Příští neděli musíme vyhrát doma s Teplicemi,“ uzavřel Plšek.

První utkání čtvrtfinále Evropské ligy mezi Slavií a Chelsea
Britská média chválí Slavii. Dvojzápas ještě neskončil, varují před odvetou