Dvacetiletý Luca Zidane si zachytal za první tým Realu podruhé v životě. Poprvé ale dostal šanci na domácím stadionu Santiaga Bernabeua, neboť premiéru si odbyl loni v květnu ve Villarrealu, kde se jeho otec při remíze 2:2 v posledním kole soutěže loučil s týmem.

"Jsem šťastný za jeho vítězný debut tady a za první výhru v brance Realu. Luca je třetí gólman, Courtois nebyl připravený a Keylor Navas byl předtím s reprezentací, takže potřeboval trochu odpočinek. Proto jsem postavil našeho dalšího brankáře," řekl Zidane.

Antonín Panenka na tiskové konferenci k projektu Největší momenty 100 let českého sportu.
Ocenění pro Antonína Panenku. Obdržel hlavní cenu fair play

"Chtěl jsem mu dát dnes příležitost a šlo to dobře. Nasadil jsem to ne proto, že je mým synem, ale proto, že je brankářem Realu. Má charakter, kvalitu, je to osobnost a je docela vyspělý. Po technické stránce je to hráč, který se nebojí hrát. V klubu je dlouho a to hodně znamená," dodal pro klubový web Zidane.

S Realem vyhrál i druhý zápas od svého návratu na lavičku, kde 11. března nahradil odvolaného Santiaga Solariho. Zidane připustil, že prožívá s týmem psychicky náročné období, neboť mužstvo už nemůže reálně získat v této sezoně žádnou další trofej. "Bílý balet" vypadl z Ligy mistrů a z domácího poháru a ve španělské lize ztrácí ze třetího místa v tabulce na vedoucí Barcelonu propastných 12 bodů.

"Když tým jako Real Madrid ví, že nevyhraje žádnou trofej, je to problém a je těžké hráče motivovat. V některých chvílích se to pak na hřišti projevuje. Přiznejme si, že Huesca si zasloužila víc než prohru. Ale cením si toho, že jsme se až do konce snažili o výhru a povedlo se to," doplnil Zidane.

AS Řím - Real Madrid: Zinedine Zidane
Návrat krále. Fotbalisty Realu Madrid znovu povede legendární Zidane