KUTNÁ HORA – ČLU BEROUN 0:1 (0:0)

Zápasy na půdě ohrožených týmů nejsou jednoduché. „Na Kutnou Horu jsme se připravovali jako na každého soupeře, protože v krajském přeboru jsou všechny zápasy těžké,“ uvedl vedoucí berounského celku Štěpán Beránek.

První náznak šance měla Kutná Hora, kdy se po centru Nekvindy dostal k hlavičce Kulhánek, ale trefil jen prostor, kde stál zkušený brankář Hosnédl. „Přispěl svým výkonem k nule na kontě obdržených gólů a zaslouží pochvalu jako celý mančaft,“ řekl Beránek.

Vzápětí bylo horko na druhé straně, kdy po zakončení Markvarta vykopával míč téměř z brankové čáry domácí stoper Franc. „Bylo to po hezké akci, jen škoda, že z toho nepadla branka,“ litoval Beránek.

Krátce po obrátce Markvart poslal míč Horelovi, proti kterému musel vyběhnou brankář Malý a jen díky jeho dobrému zákroku nohama zůstal bezbrankový stav. Nicméně o pět minut později tvrdou střelu Horela zpoza vápna Malý jen vyrazil a dobíhající Krůta kutnohorského brankáře přehodil a poslal hosty do vedení. „Kuba Krůta rozhodl levou nohou, kdy přehodil domácího brankaře,“ radoval se Štěpán Beránek, který pak s napětím sledoval, jestli naroste tlak domácího celku: „Hráči se s tím poprali dobře a myslím, že druhou půli jsme dominovali.“

Vyrovnání měl v 66. minutě na hlavě Hradílek, který zůstal sám mezi penaltou a malým vápnem, ale nakonec na centr nedosáhl.

Berounští mohli ve zbytku zápasu navýšit své vedení, a dokonce dostali míč dvakrát do sítě, ale pokaždé to bylo po ofsajdové situaci, a tak se skóre už nezměnilo, hosté si odvezli vítězství 1:0.

„Musíme přiznat, že za šest kol, která jsme na jaře odehráli, byl Beroun spolu s Lhotou nejlepší soupeř. Bohužel jsme proti němu nepodali optimální výkon, nebyl kvalitní,“ uvedl trenér Kutné Hory Radek Kulhánek.

„V kabině proběhl vítězný pokřik, hráčům se poděkovalo, začalo se slavit hned v Kutné Hoře a pokračovalo se do pozdních nočních hodin,“ popsal oslavy výhry Štěpán Beránek.

Na dotazy Deníku odpovídal berounský trenér Petr Podzemský:

Jak jste se připravili na duel na hřišti ohrožené Kutné Hory?
Do Kutné Hory jsme odjížděli s tím, že chceme přerušit sérii zápasů bez bodu a hlavně odčinit nepodařený zápas se Semicemi.

V první půli jste měli velkou šanci, domácí odkopávali z brankové čáry, jak jste to viděl vy?
Po vydařené kombinaci na levé straně Lukáš Sklenář poslal centrovaný balón do pokutového území, kde si naběhl Lukáš Markvart a, byť nepodařenou střelou, dostal balón za domácího gólmana, ale obránce domácích zaskočil na brankové čáře a balón "uklidil" na rohový kop.

Do branky nastoupil zkušený Hosnédl, přispěl svým výkonem k udržení nuly?
Po dvou posledních zápasech, kdy jsme obdrželi 7 branek, jsme chtěli, aby si Martin Hůla odpočinul. Proto dostal přednost Roman Hosnédl. Opět ukázal, že i ve svých letech je stále kvalitní gólman. Určitě měl lví podíl na tom, že jsme udrželi nulu.

Utkání rozhodl Jakub Krůta, jak gól padl?
Po vydařené střele Marka Horela byl Jakub Krůta tam, kde má být a domácím brankářem vyražený balón vrátil levačkou pohotově do sítě. Moc důležitý moment v utkání.

Bylo to těžké utkání, Kutná Hora potřebuje body jako sůl, jak jste zvládali všechny tlaky?
Čekali jsme v Kutné Hoře velmi těžké utkání, a to se také potvrdilo, kluci odvedli zodpovědný, disciplinovaný výkon, korunovaný ziskem tří bodů.

Vítězství je povzbudivé, co jste řekl klukům přímo po něm?
Kluky určitě vítězství povzbudí do další práce, po utkání jsem jim pogratuloval k výkonu, kterým se v Kutné Hoře prezentovali. Přece jen po dvou nevydařených zápasech jsme se nenacházeli zrovna v pohodě. Hráči se opět přesvědčili, že jsou schopni předvést kvalitní výkon. Doufám, že jsme tímto pozvali diváky na naše domácí utkání se Lhotou.

Švihadlo bylo ve středu jednou ze zkoušek při okresním kole Odznaku všestrannosti v Berouně.
Marinčin: Letos přibylo čtyřicet soutěžících